kustec jansa vlada Svet24.si

Janševa vlada nad znanost: priča smo "novemu ...

vasle Svet24.si

Primer Vasle: Pes, ki laja, tudi joče

Marjan Šarec Svet24.si

Šarec o sodelovanju z Golobom: O »raznih paketih...

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

20210527-01061753 Necenzurirano

Operacija Sava: dokument, ki Počivalška & Co. ...

dm1 Njena.si

Sveža resnica o skrivnostnem možu z masko

porzingis Ekipa24.si

Brez USMILJENJA: Dončićev soigralec prejel kazen...

Novice Podčetrtek

Na Banovini odprli center za promocijo vin, kulture in turizma

Piše: STA

Čas objave:
15.08.2021 13:44

Na Banovini pri Podčetrtku so odprli center za promocijo vin, kulture in turizma. Po mnenju direktorja Turizma Podčetrtek Boštjana Misje je center šolski primer turistične valorizacije kulturne dediščine.

Kot je povedal župan Podčetrtka Peter Misja, je občina v centru uredila vinsko klet ter večnamenski prostor za druženja in razstave. V centru je združena ponudba območja Šmarsko virštanjske vinske turistične ceste, obiskovalci pa bodo lahko spoznavali dediščino vinogradništva in vinarstva tega območja.

Boštjan Misja pa je dejal, da z vzpostavitvijo centra vsebinsko sledijo trendom v turizmu in za goste pripravljajo butično doživetje, ki temelji na vinu, kulinariki, zgodovini in kulturi. Opirajo se na lokalno okolje, saj predstavljajo ponudnike območja Obsotelja in Kozjanskega.V vinski kleti je vinoteka z enomatom. Ta omogoča, da obiskovalci lahko poskušajo vrhunska buteljčna vina lokalnega okolja. Za realizacijo ideje so je investitorji povezali z italijanskim podjetjem Enomatic, enim od vodilnih podjetij na področju inovativnih sistemov za hranjenje in strežbo vina na kozarec.

Vrednost naložbe je znašala 210.000 evrov, je spomnil župan in dodal, da za naložbo pričakuje pridobitev tudi 100.000 evrov nepovratnih sredstev sklada CLLD.

Župan Podčetrtka Peter Misja

O novem centru za promocijo vin, kulture in turizma na Banovini