mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Krško

Na čelu Nuklearne elektrarne Krško Gorazd Pfeifer

Piše: STA

Čas objave:
11.04.2023 09:13

V Nuklearni elektrarni Krško (Nek) je predsednika uprave Staneta Rožmana, ki je nuklearko vodil 34 let, danes nasledil Gorazd Pfeifer. Ta je bil pred tem vodja proizvodnje Neka. Skupaj s članom uprave Sašom Medakovićem je skladno z zakonskimi določili in standardi jedrske industrije zdaj odgovoren za vodenje te elektrarne in poslovanje družbe.

Leta 1975 rojeni Pfeifer, univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike, se je kolektivu Neka pridružil leta 2000. Po šolanju v skupini za pridobitev dovoljenja za upravljanje reaktorja Neka, ki je kot prva opravila usposabljanje na popolnem elektrarniškem simulatorju, je poklicno pot začel kot operater reaktorja, so sporočili iz Neka.

Nadaljeval je kot glavni operater in nato postal vodja izmene obratovanja. Hkrati je kot inštruktor na simulatorju usposobil dve ekipi novih operaterjev, vodil medresorsko koordinacijo aktivnosti in tako spoznaval druge organizacijske enote v elektrarni.

Izkazal se je kot "izjemen strokovnjak" in leta 2017 prevzel vodenje proizvodnje z oddelki, ki skrbijo za varno in stabilno obratovanje ter koordinacijo remontnih aktivnosti.


Z aktivno udeležbo v programih Svetovnega združenja operaterjev jedrskih elektrarn WANO oz. World Association of Nuclear Operators nadgrajuje in izmenjuje znanja ter izkušnje v podporo varnemu in učinkovitemu obratovanju jedrskih elektrarn v svetu.

Znanja in izkušnje je pridobival tudi na ameriškem Inštitutu za spremljanje obratovanja jedrskih elektrarn INPO - Institute of Nuclear Power Operations. Je član Združenja Manager. Odlikujeta ga visoka stopnja integritete in varnostne kulture, so še zapisali v Neku.

Upravo Neka sicer pri njenem vodenju elektrarne in družbe zavezujejo meddržavna in družbena pogodba in veljavna zakonodajo, so dodali.

"Dolgoletni predsednik uprave Neka Stane Rožman se je po izjemni poklicni karieri upokojil," so še zapisali v krški nuklearki.