mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Črnomelj

Na črnomaljskem konec zapletov s prenizkima železniškima nadvozoma

Piše: STA

Čas objave:
20.11.2018 12:36

Pod črnomaljskim železniškim nadvozom na Belokranjski cesti, katerega neustrezna višina je ovirala ali celo onemogočala težji tovorni promet pod njim, so te dni uradno odprli poglobljeno cestišče. Odstranili so tudi bližnji nadvoz opuščene železniške proge. Pogodbena dela so črnomaljsko občino skupaj z davkom stala nekaj manj kot 165.000 evrov.

Naložba bo belokranjskim podjetjem občutno zmanjšala prevozne stroške, na cesti Črnomelj-Metlika pa so z njo odpravili prenizko prometno grlo.

Po podatkih črnomaljske občine so izvajalci pri omenjeni poglobitvi preuredili dobrih sto metrov kanalizacije in vodovoda, preložili so telekomunikacijske vode in zgradili skoraj sto metrov meteorne kanalizacije z dvema ponikalnicama.


Po pogojih Slovenskih železnic so pri omenjeni poglobitvi podbetonirali temelje mostu, njegove podporne zidove in povezovalno ploščo med temelji. Popravili so cestni ustroj in omenjeni cestni odsek preplastili z asfaltom.

Slovenske železnice so hkrati in med popolno prometno zaporo na nadvozu opravile več popravil. Poglobitev so izvedli tako, da železniški nadvoz več ne ovira težjega tovornega prometa med Črnomljem in Metliko, so dodali.

V njegovi bližini so sicer odstranili tudi drugi, neuporaben in moteč nadvoz opuščene železniške trase ter pod njim popravili ustroj cestišča, so še sporočili s črnomaljske občine.