20190212-00915116 Svet24.si

Znane podrobnosti tragične nesreče, v kateri je ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

boris tomasic hisa pl3 Reporter.si

Črna gradnja: kako je klet Borisa »Kdo vam ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Tomislav Skejić Njena.si

Ljubezen na vasi: Med snemanjem tragedija v ...

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Novice Črnomelj

Na črnomaljski občini lahko urejate le nujne zadeve

Piše: Občina Črnomelj

Čas objave:
12.03.2020 21:59

Glede na aktualno dogajanje v zvezi s širjenjem novega koronavirusa SARS-CoV-2 in priporočili, ki so jih dobili s strani države, s črnomaljske občine sporočajo, da na Občini Črnomelj do preklica lahko urejate le nujne zadeve in samo s predhodnim dogovorom z uslužbencem, ki ga potrebujete.

Prosijo, da zadeve urejate preko e-pošte (obcina.crnomelj@siol.net), telefonske številke 07 306 11 00 ali navadne pošte na naslov Trg svobode 3, 8340 Črnomelj. Vloge lahko oddate tudi v nabiralnik pred vhodom v občinsko stavbo.
Plačevanje v sprejemni pisarni do preklica ne bo mogoče, zato prosijo, da uporabljate elektronsko bančništvo.

Obveščajo vas tudi, da do nadaljnjega odpovedujejo vse dogodke, ki jih organizirajo in k enakemu dejanju pozivajo vse njihove zavode. Pozivajo in prosijo vsa društva v občini Črnomelj, če imajo napovedane dogodke z večjim številom udeležencev, da jih odpovejo oziroma prestavijo na kasnejši termin.

Pozivajo tudi, da v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), dosledno upoštevate vsakodnevne preventivne ukrepe.

- Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
- Če zbolimo, ostanemo doma.
- Upoštevamo pravila higiene kašlja.
- Redno si umivamo roke z milom in toplo vodo.
- Če voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 odstotkov.
- V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Gradiva, ki so jih na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pripravili na temo novega koronavirusa so dostopna na povezavi https://www.nijz.si/sl/koronavirus-sars-cov-2-gradiva. Zahvaljujejo se za razumevanje.