kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Ljubljana

Na Dolenjskem danes verjetna razlivanja rek

Piše: STA

Čas objave:
19.05.2021 10:45

Oblačno in deževno je po vsej državi, nad okoli 1300 metri tudi sneži. Pretoki rek po Sloveniji so se zjutraj začeli ponovno povečevati, pri čemer je vodnatost rek povečini že velika. Ljubljanica se na Barju razliva na območjih vsakoletnih poplav. Razlivanja rek bodo verjetna tudi na Vipavskem, Notranjskem in Dolenjskem.

Danes se bodo poplavljene površine ob Ljubljanici še počasi povečevale. Razlivanja rek bodo verjetna tudi na Vipavskem, Notranjskem in Dolenjskem, kjer je predhodna vodnatost rek največja. Manjša razlivanja rek pa so možna tudi drugod v osrednji in vzhodni Sloveniji, predvsem v porečjih Sotle in Dravinje. Reka Krka bo v spodnjem toku počasi naraščala še jutri zjutraj in se razlivala na običajnih izpostavljenih območjih. Prav tako bodo jutri še naraščale kraške reke in Sava v spodnjem toku, v večjem delu države pa se bo vodnatost rek jutri in petek zmanjševala.

Dež bo popoldne večinoma ponehal, od zahoda se bo začelo jasniti, nastale bodo še krajevne plohe, na zahodu lahko tudi kakšna nevihta.