Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Na Dolenjskem ne ločujemo

Piše: R.K.

Čas objave:
14.04.2022 07:26

Medobčinski inšpektorat Skupne občinske uprave občin Dolenjske je v času od 22. februarja do 7. aprila v sodelovanju z izvajalcema javnih služb odlaganja komunalnih odpadkov, Komunalo Novo mesto d.o.o. in Komunalo Trebnje d.o.o., izvedel nadzor glede pravilnega ločevanja komunalnih odpadkov na prevzemnih mestih.

Medobčinski inšpektorat Skupne občinske uprave občin Dolenjske je v času od 22. 2. 2022 do 7. 4. 2022, v sodelovanju z izvajalcema javnih služb odlaganja komunalnih odpadkov, Komunalo Novo mesto d.o.o. in Komunalo Trebnje d.o.o., izvedel nadzor glede pravilnega ločevanja komunalnih odpadkov na prevzemnih mestih.

Na območju naše občine so bili nadzori opravljeni na Vorančevi ulici, K Roku, Jakčevi ulici, Mušičevi ulici, Gubčevi cesti, Nad Mlini, Smrečnikovi ulici, Paderšičevi ulici, Lihnartovi ulici, Florjanovem trgu, Kosovi ulici, Bregu, Sokolski ulici, Rozmanovi ulici in Šmihelu.

Nadzor nad ločevanjem komunalnih odpadkov je pokazal, da povzročitelji še vedno ne odlagajo komunalnih odpadkov v za to namenjene zabojnike za ločeno zbiranje komunalnih odpadkov. Največkrat so v zabojnikih za mešane komunalne odpadke odloženi papir, biološki odpadki, odpadna embalaža ter steklo. V nekaterih primerih je v zabojnikih opaziti tudi odloženi gradbeni material in kosovne odpadke, ki tja ne sodijo.

Skupna občinska uprava občin Dolenjske ugotavlja, da je stanje glede ločevanja komunalnih odpadkov glede na preteklo leto še vedno nezadovoljivo. Ob izvajanju pregledov je ugotovljeno, da so zabojniki za mešane komunalne odpadke polni oz. prenapolnjeni, ostali zabojniki za ločeno zbiranje pa skoraj prazni. Pri izvajanju nadzorov nad ločevanjem komunalnih odpadkov so bili ugotovljeni kršitelji, katerim bo izrečena sankcija.