Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Dvor pri Žužemberku

Na Dvoru odprli zadnji prenovljen odsek vzhodne krajevne vpadnice

Piše: STA

Čas objave:
03.09.2021 10:39

Direkcija RS za infrastrukturo in žužemberška občina bosta na Dvoru danes uradno odprli zadnji, približno 500-metrski prenovljeni odsek vzhodne krajevne vpadnice.

Pogodbena vrednost naložbe znaša nekaj manj kot 690.000 evrov, direkcija za infrastrukturo bo zanjo prispevala skoraj 440.000 evrov, preostalih 36 odstotkov naložbe bo pokrila občina. V sklopu gradbenih del prenove državne ceste Dvor-Soteska sta na zadnjem odseku dvorske vzhodne vpadnice potekali razširitev vozišča in izvedba opornih zidov, komunalnih vodov in fekalne kanalizacije. Zgradili so tudi pločnik, so sporočili z žužemberške občine.

Na žužemberški občinski upravi so za STA navedli, da je šlo za 430-metrski cestni odsek, ob navedenih delih pa so uredili tudi meteorno kanalizacijo, položili optične vode in uredili javno razsvetljavo. Prenovili so tudi cestno-prometno signalizacijo.

Sicer pa nameravajo ob dvorski vzhodni vpadnici zgraditi še večnamensko pot proti Dolnjemu Kotu, končna cena naložbe pa bo znana po pregledu vseh zahtevkov, ki jih je podal izvajalec, so še dodali na žužemberški občinski upravi.