radio1 Svet24.si

Janša s Kurzem na Triglav, Avdić s Pitschko na ...

operacija, kirurginja Svet24.si

Kirurginja zarezala v napačno nogo! Kazen 2700 ...

Ursula von der Leyen Svet24.si

Predsednica Evropske komisije o obveznem cepljenju...

jezus janez jansa pf ukom Reporter.si

Ali se bodo danes poslanci NSI odločili za Jezusa...

janez-janša, sds Necenzurirano

Inšpekcija: SDS ni kršila vladnega odloka, ker ...

Meghan Odkrito.si

Meghan Markle - O tem še nikoli ni govorila ...

sveca Ekipa24.si

Slovenski šport žaluje! Za vedno odšel ...

Novice Dvor pri Žužemberku

Na Dvoru odprli zadnji prenovljen odsek vzhodne krajevne vpadnice

Piše: STA

Čas objave:
03.09.2021 10:39

Direkcija RS za infrastrukturo in žužemberška občina bosta na Dvoru danes uradno odprli zadnji, približno 500-metrski prenovljeni odsek vzhodne krajevne vpadnice.

Pogodbena vrednost naložbe znaša nekaj manj kot 690.000 evrov, direkcija za infrastrukturo bo zanjo prispevala skoraj 440.000 evrov, preostalih 36 odstotkov naložbe bo pokrila občina. V sklopu gradbenih del prenove državne ceste Dvor-Soteska sta na zadnjem odseku dvorske vzhodne vpadnice potekali razširitev vozišča in izvedba opornih zidov, komunalnih vodov in fekalne kanalizacije. Zgradili so tudi pločnik, so sporočili z žužemberške občine.

Na žužemberški občinski upravi so za STA navedli, da je šlo za 430-metrski cestni odsek, ob navedenih delih pa so uredili tudi meteorno kanalizacijo, položili optične vode in uredili javno razsvetljavo. Prenovili so tudi cestno-prometno signalizacijo.

Sicer pa nameravajo ob dvorski vzhodni vpadnici zgraditi še večnamensko pot proti Dolnjemu Kotu, končna cena naložbe pa bo znana po pregledu vseh zahtevkov, ki jih je podal izvajalec, so še dodali na žužemberški občinski upravi.