Štatenbeg, Makole Svet24.si

Do usodnega DA brezplačno, lahko pa tudi ...

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 22.41.37 Necenzurirano

Ali Tomašič in Možina verjameta, da Zemlja ni ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

Wednesday je med najbolj priljubljenimi serijami Odkrito.si

Netflix: »Zato ukinjamo serije, prihodnost je ...

doncic poskodba Ekipa24.si

Največji šok! Luka Dončić s hudo poškodbo, ...

Novice Dvor pri Žužemberku

Na Dvoru odprli zadnji prenovljen odsek vzhodne krajevne vpadnice

Piše: STA

Čas objave:
03.09.2021 10:39

Direkcija RS za infrastrukturo in žužemberška občina bosta na Dvoru danes uradno odprli zadnji, približno 500-metrski prenovljeni odsek vzhodne krajevne vpadnice.

Pogodbena vrednost naložbe znaša nekaj manj kot 690.000 evrov, direkcija za infrastrukturo bo zanjo prispevala skoraj 440.000 evrov, preostalih 36 odstotkov naložbe bo pokrila občina. V sklopu gradbenih del prenove državne ceste Dvor-Soteska sta na zadnjem odseku dvorske vzhodne vpadnice potekali razširitev vozišča in izvedba opornih zidov, komunalnih vodov in fekalne kanalizacije. Zgradili so tudi pločnik, so sporočili z žužemberške občine.

Na žužemberški občinski upravi so za STA navedli, da je šlo za 430-metrski cestni odsek, ob navedenih delih pa so uredili tudi meteorno kanalizacijo, položili optične vode in uredili javno razsvetljavo. Prenovili so tudi cestno-prometno signalizacijo.

Sicer pa nameravajo ob dvorski vzhodni vpadnici zgraditi še večnamensko pot proti Dolnjemu Kotu, končna cena naložbe pa bo znana po pregledu vseh zahtevkov, ki jih je podal izvajalec, so še dodali na žužemberški občinski upravi.