reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Šentjernej

Na Facebooku - Ciknu je!

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.12.2012 14:06

Na Facebooku se je pojavila skupina s profilom Ciknu je! Šlo naj bi za skupino iz Šentjerneja, ki so nad oderuško odmero komunalnega prispevka razočarani! Pozivajo k odstopu župana Franca Hudoklina in k razpustitvi občinskega sveta!

Na profilu so zapisali:

Šentjernejčani imamo radi Cviček. Hvalimo ga dokler je žlahtnega okusa, če pa slučajno cikne, ga izpljunemo in zavržemo. Povsem enako je v politiki, dokler ima župan podporo med ljudmi je vse v redu, ko pa si zapravi kredibilnost, ljudstvo vzklika: GOTOF SI v Mariboru, FERTIK SI v Ljubljani in CIKNU JE v Šentjerneju!

Tudi naš župan g. Franc Hudoklin je bil med občani priljubljen. Tisti, ki se nismo zanimali za zakulisne in podmizne igrice v naši občini, smo ga hvalili in ploskali rapidnemu razvoju kraja. Sicer smo se včasih vprašali od kje denar, a smo kmalu zamahnili z roko in si mislili: »Ah, dokler nas ne useka po denarnici, se ne bomo sekirali!« Modri ljudje pa so opozarjali: »Enkrat bomo to drago plačali!« Še kako so imeli prav!

Prvi občani smo to bridko resnico občutili na lastni koži, ko smo prejeli odločbe z vrtoglavimi zneski za komunalni prispevek. Tudi po 3600 evrov na hišo. Veliko občanov je prejelo po dve položnici za en priključek. Tako je npr. Marjan Črtalič dobil za 307 kvadratnih metrov veliko hišo za plačilo 3613 evrov. K temu je potrebno prišteti še 1739 evrov za 138 kvadratnih metrov pripadajoče gospodarsko poslopje, kar je v smislu razbremenjevanja ubobožanega slovenskega gospodarstva nedopustno. V formuli za izračun komunalnega prispevka je občinska uprava uporabile najvišje možne faktorje, ki so sicer lahko variabilni. Z uporabo nižjih faktorjev bi se že tako previsoki zneski povsem legalno razpolovili.


Na izredni seji 15.11.2012 so svetniki enoglasno izglasovali in sklenili, da mora občinska uprava do naslednje seje, ki naj bi bila 28. novembra pripraviti spremembe in dopolnitve odloka o programu opremljanja in merilih za odmero komunalnega prispevka, pri čemer mora slediti cilju, da se bodo zneski komunalnega prispevka v glavnem gibali med 300 in 1.400 evri, narediti simulacijo izračunov in čistopis odloka, ki ga bodo svetniki nato po hitrem postopku sprejeli. Prejšnja dva (iz leta 2010 in 2012) bosta tako nehala delovati.

Žal 28. novembra seje ni bilo. Župan je ubral taktiko zavlačevanja. 11.12.2012 je bila na zahtevo opozicije sklicana izredna seja, kjer so pozicijski svetniki izglasovali, da razlogov za sklic izredne seje v povezavi s problematiko komunalnega prispevka ni.

Dejstvo je, da kljub velikim naporom civilne iniciative »Glas ljudstva« in opozicijskih svetnikov, ni prišlo do nobenega dogovora med pogajalskimi skupinami, zato POZIVAMO ŽUPANA K ODSTOPI in RAZPUSTITVI OBČINSKEGA SVETA.