tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Leskovec

Na Gmajni bodo zidali

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.01.2013 11:36

Na Gmajni v Leskovcu je vse nared za ureditev novega sanovanjskega naselja. Občina je prejela uradni dokument-uporabno dovoljenje in komunalna infrastruktura je tudi uradno predana v uporabo.

Potem, ko je Občina Krško včeraj prejela še zadnji uradni dokument-uporabno dovoljenje, je sedaj komunalna infrastruktura tudi uradno predana v uporabo.

Gradnja novega stanovanjskega območja v naselju Gmajna Leskovec, potekala je od leta 2011 do konca leta 2012, združuje izgradnjo nove ceste, pločnika in ostale komunalne infrastrukture. Istočasno je bila izvedena tudi rekonstrukcija ceste na bližnji Vrtnarski ulici.

Projekt je Občina Krško financirala z lastnimi sredstvi in zanj zagotovila približno 260.000 evrov. Kot pojasnjuje njegov skrbnik Mitja Kožar je investicija zajemala opremljanje nezazidanih stavbnih zemljišč s sodobno komunalno infrastrukturo, ki omogoča gradnjo šestih novih stanovanjskih objektov med katerimi ena hiša že stoji, dvoje zemljišč pa je Občina Krško tudi že prodala. Prodaja ostalih treh parcel bo stekla še v tem letu, s postopkom javne dražbe.

Kot pojasnjuje vodja oddelka za gospodarske dejavnosti Janko Avsec je s projektom Občina Krško poleg cilja, da območje komunalno opremi in omogoči individualno gradnjo, sledila tudi izpolnitvi zaveze o preselitvi prebivalcev naselja Vrbina, ki izhaja iz sporazuma med Občino Krško in Gen energijo, saj je prvi novozgrajen objekt na tem območju namenjen prav preselitvi ene od družin iz naselja ob NEK.

Janko Avsec o novem stanovanjskem območju na Gmajni