gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Na konferenci o raziskovanju in obvladovanju sprememb

Piše: FOŠ NM

Čas objave:
19.03.2021 11:10

Včeraj je Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu v sodelovanju s Fakulteto za management z Univerze na Primorskem organizirala virtualno 6. znanstveno konferenco Nove paradigme organizacijskih teorij 2021 z naslovom Raziskovanje in obvladovanje sprememb.

Na konferenci je svoje prispevke predstavilo 18 avtorjev iz Fakultete za organizacijske študije v Novem mestu, Fakultete za management iz Kopra, Ekonomske fakultete v Ljubljani, Univerze v Cambridgeu ter drugih slovenskih in tujih fakultet.

Namen konference je bila izmenjava najnovejših spoznanj in akademskih razmišljanj v okviru raziskovanja in predvsem obvladovanja sprememb. S svojimi prispevki so se dotaknili najrazličnejših tematik, kot so kovčing v organizaciji, digitalizacija procesov, e- izobraževanje, menedžment in strateško odločanje, kazalniki kakovosti, tehnološke spremembe in napredne tehnologije ter mnogo drugih aktualnih raziskovalnih tematik.

Zadnji del konference je predstavljal odprti forum, na katerem so udeleženci razpravljali z gostom iz tujine, prof. dr. Razvanom-Lucianom Andronicom, o raziskovalnih priložnostih v novem desetletju, ki ga bo zaznamovalo novo obdobje programa Horizon Europe in s tem povezane znanstveno raziskovalne dejavnosti. Kot ključna ugotovitev konference je bila prepoznana potreba nujnosti raziskovanja za uspešno prilagajanje novim izzivom in s tem obvladovanju sprememb, ki posebej v današnjem času zahtevajo konkretne odgovore na spremenjene razmere. Več o konferenci si lahko ogledate na spletni strani konference.