boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Kočevje

Na krožnikih znova jedi, ki so jih pripravljali Kočevarji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.03.2016 11:11

Jedilni listi štirih kočevskih restavracij bodo od prihodnjega tedna bogatejši za tri menije, sestavljene iz starih kočevarskih jedi, pripravljenih na sodoben način.

Turistično društvo Kočevje je namreč oblikovalo nov turistični produkt Okusite Kočevsko. Del produkta so tudi jedi, ki so jih pred več kot pol stoletja kuhali prebivalci Kočevske. Recepte za kolerabno juho z riževimi žličniki, polnjeno svinjsko ribico s suhimi slivami, ovito v slanino, ali štruklje s suhimi slivami in jabolčno čežano so članice Društva podeželskih žena Kočevske, ki so pripravile tečaje kuhanja za kočevske gostince, pobrale od še živečih Kočevarjev. Kot je pojasnila Bojana Klepac so recepte posodobile, med drugim so veliko svinjske masti nadomestile z ostalimi maščobami.

Nov omamni turistični produkt Okusite Kočevsko, ki je začel nastajati lani jeseni, poleg starodavnih jedi, pripravljenih na sodoben način, vključuje še voden ogled po Kočevju. Turisti bodo tako lahko izbrali možnost, da najprej degustirajo Kočevski gozdni med, se odpravijo do njive, kjer pridelujejo ekološko zelenjavo, nato do kočevske tržnice in nazadnje do gostiln. Tisti manj navdušeni nad hojo pa bodo lahko zgolj uživali v kulinarični ponudbi, ki jo bodo že naslednji teden tržili v štirih kočevskih gostilnah in slaščičarni, kjer po novem ponujajo korenčkovo torto. Predstavitev jedi je bila včeraj v gostilnici Falkenau.

BOJANA KLEPAČ O KOČEVARSKIH JEDEH