900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Na Mirni preventivna akcija

Piše: R.K.

Čas objave:
25.02.2022 08:32

Na Mirni bo še do nedelje potekala preventivna akcija, v kateri bo medobčinsko redarstvo preventivno opozarjalo pešce na vidnost in obnašanje v prometu.

 Pešci so ena izmed varnostno najbolj izpostavljenih kategorij prometnih udeležencev, tudi zato, ker ne poskrbijo za primerno osvetlitev in ker nepravilno hodijo po cesti zunaj naselij ter nepravilno prečkajo ceste v naseljih.

Pešci so ena izmed varnostno najbolj izpostavljenih kategorij prometnih udeležencev. Pogosto so žrtve prometnih nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov, velikokrat pa tudi zaradi lastnih napak.

V letu 2021 je bilo v prometnih nesrečah udeleženih 96 pešcev, kar je 16 odstotkov več kot leto prej, od katerih je eden umrl (lani dva), 11 pa se jih je huje poškodovalo (lani 17). Lažje se jih je poškodovalo 76 ali 41 odstotkov več kot leto prej.

Pešci sami prispevajo k nesreči, ker ne poskrbijo za primerno osvetlitev in ker nepravilno hodijo po cesti zunaj naselij ter nepravilno prečkajo ceste v naseljih. Pešci so največkrat ogroženi prav na prehodih za pešce.

Medobčinsko redarstvo bo tako med 21.2.2022 in 27.2.2022 izvedlo poostren nadzor »Pešci« in jih opozarjala na njihovo ravnanje v cestnem prometu.