ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Mirna

Na Mirni sprejeli proračun

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.12.2012 10:27

Člani in članice mirnskega občinskega sveta so se sešli na zadnji letošnji seji in sprejeli proračun za prihodnji dve leti. Na prihodkovni strani bo proračun prihodnje leto visok 3,7 milijona evrov, v letu 2014 pa 3,1 milijona evrov.

„V naslednjem letu bomo pristopili k realizaciji poslovno-industrijske cone, opremljanju infrastrukture – to je naš največji projekt. Gradbeno dovoljenje bo pravnomočno in s tem bodo izpolnjeni vsi pogoji, da bomo lahko uspešni na kandidaturi za nepovratna evropska sredstva v višini pol milijona evrov. Želimo si tudi novogradenj na Rojah IV. Gremo v spreminjanje zazidalnega načrta, zaradi tega, da bodo ljudje bolj zadovoljni z razporeditvijo novih parcel. In seveda, v naslednjem letu bomo realizirali tudi prvi del vodovoda Praprotnica–Stara Gora. Računamo, da nam bo uspelo pridobiti gradbeno dovoljenje in s tem tudi sredstva po 23. členu,“ največje projekte dvoletnega proračuna izpostavlja župan Dušan Skerbiš, ki upa, da bo občina uspešna še na kakšnem razpisu za nepovratna sredstva.

Investicijskih odhodkov bo v obeh letih skupaj za skoraj tri milijone evrov, pri čemer občina načrtuje zadolžitev v višini 700 tisoč evrov, skoraj 910 tisoč evrov pa naj bi na osnovi razpisov pridobila iz državnega proračuna, in sicer med drugim za podjetniško-industrijsko cono 505 tisoč, za trim stezo dobrih 99 tisočakov, za vodovod Stara Gora–Praprotnica 150 tisoč evrov in za športni park 80 tisoč evrov.


Mirnski občinski svet je odločil, da bo točka za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za prihodnje leto vredna 0,002125 evra na kvadratni meter. Po novem bodo starši ob rojstvu otroka lahko zaprosili za enkratno denarno pomoč v višini 225 evrov, spremenile pa se bodo tudi cene programov vrtca Deteljica. Nižja bo cena za skupine 1. (za 3,68 % na 467,56 evra) in 2. starostnega obdobja (za 0,887 % na 331,80 evra), za kombiniran oddelek pa je cena programa dražja (za 1,1368 % oz. 404,79 evra). Občinski svet se je še seznanil, da sta bili podeljeni dve občinski štipendiji za dijake in ena za študente, medtem ko se bo razpis za še eno študentsko štipendijo ponovil.