roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Mirna

Na Mirni zadovoljni z izvajanjem načrtovanih projektov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.01.2016 11:31

V Občini Mirna so v preteklem letu zelo zadovoljni s črpanjem evropskih sredstev v višini 866.500 €. Tako so do konca leta uspeli urediti vodovodno omrežje Zabrdje – Praprotnica. Na ta način so preko 1000 prebivalcem omogočili, da so se priključili na tekočo pitno vodo.

Prav tako so skupaj z Občino Trebnje pripravili projekt oskrbe s pitno vodo v vaseh Stara Gora, Praprotnica, Dolga Njiva, Arenberg in Gradišče. Napeljali so preko 9 km vodovodnih cevi, uredili črpališče v Zabrdju, vodohram na Korenu in uredili vse potrebne priključke.

Župan Občine Mirna, Dušan Skerbiš je povedal, da se je ureditev poslovne cone izkazal za zelo dober projekt, saj že pridobiva nove lastnike, ki bodo v tem letu zgradili objekte za svojo proizvodnjo. Prodajajo se tudi že parcele v stanovanjski coni, kjer pa je potrebno urediti še vodno napeljavo, razširitev ceste in pločnika. V tem letu pa nameravajo na območjih Sela, Selnice, Migolice in Migovske Gore napeljati vodovodno omrežje, ki bo nadomestilo vaške vodovode. S tem bodo prebivalcem omogočili dostop do kvalitetnejše pitne vode, je še povedal Skerbiš.