Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Muljava

Na Muljavi bodo gradili poslovilni objekt

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.11.2012 16:00

Na Muljavi bodo do sredine prihodnjega leta zgradili poslovilni objekt, z dvema mrliškima vežicama. Skupna vrednost del znaša dobrih 220 tisoč evrov.

V sredo sta župan Dušan Strnad in direktor podjetja Ce-invest, Franc Cvetan, podpisala pogodbo o izgradnji poslovilne stavbe Muljava in zunanje ureditve s prezentacijo arheološkega najdišča »Vila Rustica«. Na javni razpis za izbiro izvajalca izgradnje poslovilnega objekta na Muljavi se je prijavilo pet ponudnikov, izmed katerih je bila izbrana najugodnejša ponudba družbe Ce-invest iz Trebnjega.

Pogodbena vrednost izgradnje poslovilnega objekta z dvema mrliškima vežicama in zunanje ureditve pokopališča s prezentacijo vile Rustice znaša dobrih 220.000 evrov, rok za dokončanje del pa je maj 2013. Objekt naj bi bil predan v uporabo sredi leta 2013. Poleg sredstev občinskega proračuna in krajevne skupnosti je predviden tudi sofinancerski delež krajanov.

Po besedah predsednika Krajevne skupnosti Muljava Janeza Drobniča, bo bodoči poslovilni objekt za krajane Muljave izrednega pomena, saj so si prizadevali za izgradnjo več kot dvajset let. Dodal je še, da upa, da bodo dela potekala brez večjih zapletov ter, da bodo zaključena skladno s terminskim planom.


Izvajalec bo v naslednjem tednu že opravil ogled gradbišča in izvedel vse potrebne postopke za začetek gradnje, ki se pričakuje takoj v začetku novega leta.

(Foto: Gašper Stopar)