mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

Princ Charles Svet24.si

Odstavili kraljico Elizabeto II.

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

sentya-tiya-awbell Njena.si

Ljubezen po domače: Kakšna je poslovna pot ...

doncic Ekipa24.si

Navijači BESNI! Prizori iz DALLASA šokirajo, ne ...

Novice Novo mesto/Bela krajina

Začenjajo sojenje domnevnim ugrabiteljem 79-letnega Belokranjca

Piše: STA

Čas objave:
26.08.2019 09:48

Pred novomeško okrožno sodišče bo danes stopila trojica migrantov, ki jim tožilstvo očita ugrabitev 79-letnega Belokranjca maja letos. Danes je na sodišču predviden predobravnavni narok, na katerem se bodo lahko obdolženi izrekli o svoji krivdi. Gre za 25-letnega državljana Maroka in 18-letna Alžirca, ki na sojenje čakajo v priporu.

Vsi trije so obdolženi, da so 8. maja, potem ko naj bi v Beli krajini nezakonito prečkali slovensko mejo, ugrabili domačina, ga zvezali, strpali v prtljažnik njegovega avtomobila in se z avtomobilom odpeljali proti italijanski meji. Pred mejo naj bi avto z ugrabljenim Belokranjcem zapustili in pot peš nadaljevali v Italijo, kjer so jih prijeli italijanski varnostni organi in jih vrnili nazaj slovenski policiji.

Kot je razvidno iz objave na spletni strani sodišč, jih tožilstvo bremeni kaznivih dejanj ropa, ugrabitve in odvzema motornega vozila. Vse tri so sicer 10. maja s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je na predlog tožilstva odredil pripor. Pozneje so jim pripor podaljšali zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti.

Ugrabitev je bila povod za protest, ki so ga nekaj dni zatem pripravili v Črnomlju. Kmalu zatem je Črnomelj obiskal notranji minister Boštjan Poklukar, ki je prebivalcem ob južni meji obljubil dodatne varnostne ukrepe. Med drugim dodatne začasne tehnične ovire, video nadzor in, če bo treba, tudi kadrovsko okrepitev.