Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Trebnje

Na občnem zboru TD Trebnje izpostavili lanskoletne aktivnosti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.03.2016 18:45

Na 37. občnem zboru Turističnega dru&scaron;tva Trebnje so pregledali delovanje v preteklem letu.<br />

V januarju so predstavljali turistično ponudbo občine Trebnje na sejmu Turizem in prosti čas - Alpe Adria v Ljubljani. Na tadebeli četrtek so v Trebnje ponovno pripeljali ptujske kurente. Ob dnevu mučenikov so presenetili in obdarovali občane.

Sodelovali so v projektu »Radi delamo dobro« in aprila predstavljali turistično ponudbo Trebnjega v Mercator centru v Trebnjem. Ob dnevu zemlje so v aprilu organizirali že tradicionalno čistilno akcijo mesta Trebnje. Prvomajsko kresovanje na Vrhtrebnjem in pohod na Vrhtrebnje sta se med domačini že prijela. K sodelovanju so poleg KŠOT-a povabili tudi TREMS in DŠKT Partizan Mirna in imeli medobčinsko kresovanje.
Za udeležence so tudi lani priskrbeli brezplačni golaž, zavrteli pa so se lahko ob igranju ansambla Azalea. V maju so pripravili delavnico v naravi z Jožetom Kukmanom, ki je bila zelo dobro obiskana. Za priprave na že 27. prireditev »Iz trebanjskega koša« so imeli natanko 3 tedne časa in vnovič zmanjšana sredstva.


Ob prazniku KS Trebnje je njihova članica Irena Blaznik prejela priznanje za svojo unikatno keramiko, s katero je pripomogla k prepoznavnosti in promociji Trebnjega. V septembru so se ob dnevu turizma in evropskem tednu mobilnosti odzvali na poziv Občine Trebnje in za najmlajše tako pripravili sprehod z levčkom po Trebnjem. Tudi sami so bili zelo presenečeni nad zelo številčnim odzivom vrtčevskih otrok. V decembru pa so ponovili delavnico o zdravilnih zeliščih z  Jožetom Kukmanom.