državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Brežice, Obrežje

Na Obrežju in Rigoncah na vstop v Slovenijo čaka po 400 migrantov, center v Brežicah se znova polni

Piše: Radio Krka/sta

Čas objave:
20.09.2015 14:01

Sprejemni center Brežice se ponovno polni z begunci in migranti, potem ko so ga do jutra spraznili. Trenutno je v njem okoli 200 prebežnikov, je povedala tiskovna predstavnica Policijske uprave Novo mesto Alenka Drenik. Na mejnih prehodih Obrežje in Rigonce pa na vstop v državo čaka skupno okoli 800 migrantov.

Sprejemni center Brežice so zjutraj sprva spraznili, saj so prebežnike prepeljali v nastanitvene centre drugod po državi. A se sedaj ponovno polni in naj bi bilo v njem po ocenah Drenikove do okoli 200 beguncev in migrantov, število pa narašča.

Zaenkrat prebežnike, prednost imajo družine z otroki, v center vozijo iz Obrežja, kjer po zadnjih podatkih na vstop v državo čaka okoli 400 ljudi. Drenikova je opozorila, da se te številke nenehno spreminjajo, še posebej v Rigoncah beležijo prihode vedno novih migrantov. Dodala je, da ko bodo poskrbeli za situacijo v Obrežju, bodo začeli prebežnike v sprejemni center Brežice voziti tudi iz Rigonc, kjer je trenutno prav tako okoli 400 ljudi.

Drenikova je zanikala, da bi zaprli mejni prehod v Rigoncah, a je dodala, da prehod enostavno ni možen zaradi množice migrantov.