mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Na Poljskem najbolje kaže Kristjanu Hočevarju

Piše: R.K.

Čas objave:
04.06.2022 12:12

Na Poljskem, na dirki Po Malopoljski, po prvi etapi najbolje kaže Kristjanu Hočevarju, na Course de la Paix – Grand Prix Jeseníky na Češkem, kjer nastopa slovenska reprezentanca do 23 let, pa sta po uvodni etapi v dobrem položaju tako Gal Glivar kot Aljaž Colnar.

Na tridnevni dirki Po Malopoljski (UCI 2.2.) je bila včeraj na sporedu 1. etapa, dolga 131 km, s štirimi gorskimi cilji, od Wieliczke do Góre Chelm. Tako kot je napovedal športni direktor Marko Kump, je bila ekipa Adrie Mobil, ki ji je to zadnja preizkušnja pred bližajočo dirko Po Sloveniji, precej aktivna, Kristijan Koren je na gorskih ciljih dobil 3 točke in je tretji v tej razvrstitvi. Etapo je dobil Italijan Walter Calzoni (Gallina Ecotek Lucchini), pred Nemcem Jonasom Rappom (Hrinkow Advarics), na tretjem mestu je končal Nizozemec Lars Quaedvlieg (UWTC de Volharding), vsi trije so v cilj prišli v istem času. Od naših kolesarjev je bil najboljši Kristjan Hočevar, ki je na 12. mestu zaostal 23 sekund, 33. je bil Nik Čemažar (+ 2:38 min), 37. Kristijan Koren (+ 2:52 min), 47. David Per (+ 4:43 min), 57. Tilen Finkšt (+ 6:12 min) in 71. Aljaž Jarc (+ 6:49 min). V skupnem seštevku vodi včerajšnji zmagovalec Walter Calzoni, od naših najbolje kaže Kristjanu Hočevarju, ki na 13. mestu zaostaja 33 sekund. Danes bo na sporedu141 km dolga, 2. etapa, Niepolomice - Nowy Targ, ki bo morda nekoliko lažja od uvodne, čeprav s tremi gorskimi cilji, kolesarji pa bodo morali premagati 2184 m vzponov.

Reprezentanca Slovenije na dirki Grand Prix Jeseniky.jpg
Reprezentanca Slovenije na dirki Grand Prix Jeseniky
Adria mobil cycling

Aljaž Colnar in Gal Glivar nastopata za reprezentanco Slovenije do 23 let na štiridnevni, etapni dirki, Course de la Paix – Grand Prix Jeseníky (2.Ncup). Na včerajšnji 1. etapi, Jeseník – Rýmařov (131,5 km), z dvema gorskima ciljema, je zmagal Danec Sebastian Kolze Changizi, drugi je bil Čeh Pavel Bittner, tretji pa Britanec Sam Watson. Gal Glivar na 32. in Aljaž Colnar na 88. mestu sta za zmagovalcem zaostala 2 sekundi, najboljši v slovenski reprezentanci je bil z enakim zaostankom Anže Skok na 17. mestu. V skupni razvrstitvi je na vrhu Čeh Pavel Bittner, Gal Glivar je 74. (+ 23 sek), Aljaž Colnar pa 82. (+ 25 sek). Danes bodo kolesarji na 2. etapi, Bruntál - Dlouhé strán, prevozili 134,6 km. Opraviti bodo morali s štirimi gorskimi cilji, z dvema najtežjima v samem zaključku etape