cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Krško

Na pomoč gasilskim zvezam v Posavju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.12.2015 11:25

Zavarovalnica Triglav sredstva tudi letos namenja preventivnim projektom po Sloveniji. Območna enota Krško Zavarovalnice Triglav je v okviru novoletne preventivne akcije »Za boljši jutri« Gasilski zvezi Brežice in Občinski gasilski zvezi Krško namenila sredstva za nabavo gasilske opreme, Gasilski zvezi Sevnica pa za izvajanje požarne preventive v lokalni skupnosti.

Prebivalci Brežic, Sevnice in Krškega bodo tako pri intervencijah deležni učinkovitejšega reševanja, bolj pa bodo osveščeni tudi o preprečevanju nastankov požarov in škodljivih posledic.

Gasilske zveze se pogosto znajdejo v situaciji, ko same ne zmorejo redno zagotavljati sredstev za izvajanje preventivnih dejavnosti ali nakupiti ustrezne gasilske opreme za posredovanje pri požarih in drugih nesrečah. V Območni enoti Krško Zavarovalnice Triglav so zato Gasilski zvezi Brežice in Občinski Gasilski zvezi Krško namenili sredstva za novo gasilsko opremo, Gasilski zvezi Sevnica pa za preventivno udejstvovanje gasilcev.

Nova zaščitna oprema za GZ Brežice

Ob požarih, naravnih in ostalih nesrečah gasilci aktivno ukrepajo v najkrajšem možnem času. V GZ Brežice za učinkovito in varno reševanje potrebujejo nove zaščitne obleke, čelade, škornje, rokavice in podkape. S pomočjo največje slovenske zavarovalnice jih bodo zdaj lahko nabavili. Predsednik GZ Brežice Mihael Boranič se je na slavnostni predaji sredstev Zavarovalnici Triglav iskreno zahvalil za pomoč in povedal: »S sredstvi, ki ste nam jih namenili, bomo nabavili osebno zaščitno opremo. Vaša pomoč je pomemben prispevek k večji varnosti ljudi in stvari na območju Brežic.«

Nove pnevmatike za GZ Krško

V GZ Krško bodo sredstva Zavarovalnice Triglav uporabili za nabavo novih pnevmatik pri vozilu GVC 24/50 letnik 2001, ki so ga letos kupili za potrebe PGD Veliki Trn. »Društvo je vozilo samo popolnoma obnovilo. Da bo uporabno in varno, pa potrebuje tudi nove pnevmatike. S pomočjo zavarovalnice bodo vozilo lahko še v letošnjem letu predali namenu,« je dejala Ana Somrak, predsednica GZ Krško.

GZ Sevnica za preventivno delovanje


Preventivno delovanje je pomemben del nalog, ki jih mora v lokalni skupnosti izvajati gasilska enota, da bi preprečila čim več nastankov požarov in škodljivih posledic. V GZ Sevnica bodo sredstva zavarovalnice namenili za izvajanje požarne preventive. Predsednik GZ Sevnica Vincenc Knez je pojasnil: »Gasilska enota lahko z aktivnim delovanjem na preventivnem področju zelo veliko naredi za požarno varnost v svojem požarnem okolišu. Obiski v vrtcih in šolah, pomoč pri izvajanju evakuacij, dnevi odprtih vrat in podobno je le nekaj aktivnosti, ki jih enote lahko izvajamo na področju požarne preventive in tako preprečimo marsikatero nesrečo.«

Za večjo varnost

Ob koncu letošnjega leta bodo v okviru novoletne preventivne akcije »Za boljši jutri« v Zavarovalnici Triglav pomagali lokalnim skupnostim. Del finančnih sredstev, ki so jih v preteklosti namenili za nakup novoletnih daril za poslovne partnerje, bodo znova razpršili po vsej Sloveniji in podprli več kot 30 projektov v lokalnih okoljih od Obale do Pomurja. Med njimi je tudi pomoč gasilskim zvezam pri nabavi opreme in preventivnem udejstvovanju. »Želimo si, da bi čim več nesreč lahko preprečili. Verjamemo, da k temu lahko v veliki meri pripomore preventivno delovanje gasilcev. Kadar pa do nesreče pride, si želimo, da bi bile posledice čim manjše. Pri tem pa bistveno vlogo odigra učinkovito ukrepanje gasilcev, ki brez ustrezne opreme ni mogoče. Zato smo podprli gasilske zveze Brežice, Krško in Sevnica,« je povedal Viktor Richter, direktor Območne enote Krško Zavarovalnice Triglav.

Lani pomagali vrtcu pri OŠ XIV. divizije Senovo

Številne pozitivne zgodbe iz različnih koncev Slovenije so zaznamovale že zaključek lanskega leta, ko je Zavarovalnica Triglav v okviru akcije Za boljši jutri podprla 22 preventivnih projektov z različnih družbenih področij. Med njimi je Območna enota Krško Zavarovalnice Triglav podprla Vrtec pri OŠ XIV. divizije Senovo pri nakupu in postavitvi podlage za igrala na zunanjem igrišču predšolskih otrok.

V letošnji izvedbi preventivne akcije bodo v zavarovalnici sredstva namenili gasilcem, civilni zaščiti, zdravstvu in prometni varnosti otrok. S tem želijo prispevati k ozaveščanju ter zmanjšanju nevarnosti in potencialnih nezgod. Tako bodo znova pokazali odgovornost do družbe in okrepili tradicionalno dobro sodelovanje z lokalnim okoljem. Za boljši jutri.