Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Na prvem zasedanju Sveta mladih Brežice odločali o projektih participativnega proračuna za mlade

Piše: R.K.

Čas objave:
12.10.2022 08:56

Občina Brežice pri svojem delu vseskozi daje velik poudarek mladim, kar dokazuje tudi novo pridobljeni certifikat Mladim prijazna občina, katerega uradna podelitev sledi v mesecu novembru.

V Evropskem letu mladih je občina sprejela tudi Strategijo za mlade v občini Brežice 2022 – 2030, ki so jo pomagali oblikovati mladi bodisi z reševanjem ankete ali pa v okviru delavnic za oblikovanje ciljev in ukrepov strategije.

Ob tem pa je prišla tudi pobuda za delovanje Sveta mladih. Občina je pobudi prisluhnila in naredila še dodaten korak ter mladim ponudila sodelovanje pri participativnem proračunu, ki je namenjen samo mladim in zato razpisala 7.000 EUR za mladinske projekte. Do 20. septembra so lahko mladi poslali svoje predloge projektov. Občina je prejela pet projektov za participativni proračun za mlade – AKCIJA MLADIH, zadnji petek v septembru pa je na prvem zasedanju Sveta mladih Brežice sledilo glasovanje o njihovi finančni podpori.
Članstvo v Svetu mladih je prostovoljno za občane občine Brežice (stalno ali začasno prebivališče v občini Brežice) stare od 13 do 30 let. Na prvem zasedanju Sveta mladih Brežice je odgovornost in spoštovanje do projektov ter kolegov in kolegic, ki so pripravili izvrstne predloge, izkazalo 46 mladih iz naše občine.

Patricia Čular, direktorica občinske uprave je mlade pozdravila in poudarila, da jo izredno veseli, da imamo mlade, ki so aktivni in zagnani, kar dokazujejo tudi prejeti predlogi projektov. Prav tako je omenila, da bo občina s prihodnjim letom začela s povečevanjem kapacitet stanovanj, ki bodo namenjena zgolj mladim.

Vesna Kržan, svetovalka za področje mladine na Občini Brežice pa je poudarila, da je glasovanje anonimno in ne glede na rezultat, so vrata občine vedno odprta za posluh in pomoč pri izvedbi projektov.

Pred samim glasovanjem so prijavitelji projektov predstavili njihov namen, vsebino, cilje in potrebna sredstva. Sodelujoči člani Sveta mladih Brežice so izglasovali tri projekte, kateri bodo sofinancirani s pomočjo sredstev participativnega proračuna za mlade. To so: Športni turizem na Sotli, Ulično delo in Escape room ter Kletka z utežmi.