brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

zlato Svet24.si

Iskalec zlata zadel terno in obogatel

zapor ig 2 Necenzurirano

Spi v zaporu, čez dan pomaga osumljenim pranja ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

Katjina delovna akcija Njena.si

Delovna akcija se je po snemanju nadaljevala!

georgina rodriguez Ekipa24.si

Srhljivo razkritje Ronaldove izbranke: "Mali Angel...

Novice Krško

Na Raki so se lotili prenove krajevne kanalizacije

Piše: STA

Čas objave:
19.07.2022 10:51

Mestna občina Krško se je na Raki letos lotila prenove krajevnega kanalizacijskega sistema. Naložbo je zastavila stopenjsko. Do zdaj so v okviru prvega naložbenega koraka, ki bo občino stal nekaj manj kot 900.000 evrov, zgradili skoraj 550 metrov fekalnega ter slabih 700 metrov meteornega kanala, so sporočili s krške občine.

Na Raki bodo še letos približno 60-metrski del kanalizacijske napeljave speljali pod bližnjim gričem. Na raški rastlinski čistilni napravi se bodo lotili še zasaditve ustreznega rastlinja in njene zunanje ureditve. Omenjeni prvi naložbeni del bodo končali v jeseni.

Prihodnje leto bosta na zahodnem in severnem območju Rake sledila drugi in tretji naložbeni korak, ki bosta obsegala gradnjo še preostalega dela od skupaj 4,8-kilometrskega kanalizacijskega cevovoda.

Zadnji naložbeni korak na preostalem območju Rake bo sovpadal z ureditvijo krajevnega trga. Terenskih del se bodo lotili v sodelovanju Direkcije RS za infrastrukturo, in to hkrati s prenovo 900-metrskega odseka državne ceste od Rake v smeri Cirja, so še navedli na krški občini.