državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Novo mesto

Na Sevnem škofijsko srečanje družin

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
17.10.2015 08:21

Škofija Novo mesto ob deseti obletnici svoje ustanovitve na Sevnem pri Novem mestu danes pripravlja škofijsko srečanje družin, ki so ga zasnovali kot celodnevno dogajanje za odrasle, otroke in mladostnike. Geslo srečanja Ljubezen je naše poslanstvo se navezuje na letošnje svetovno srečanje družin in prihajajočo škofovsko sinodo o družini.

Tiskovni predstavnik novomeške škofije Janko Pirc je povedal, da glede na prehodne prijave v Centru biotehnike in turizma na Sevnem pod novomeško Trško goro pričakujejo najmanj 75 družin oziroma približno 350 udeležencev.

V okviru dopoldanskega dela programa, ki ga je pripravil razširjeni škofijski odbor za družino, bodo med drugim staršem spregovorili psiholog Silvo Šinkovec in voditelja gibanja Družina in življenje Dani ter Vilma Siter, za otroke pa bodo pripravili deset zanimivih delavnic.

Poskrbeli bodo tudi za varstvo najmlajših. Skupnemu kosilu v dveh izmenah bo sledil še popoldanski družabni del srečanja s čarodejem in glasbeno skupino ter skupna maša, ki jo bo vodil novomeški škof Andrej Glavan.

Sicer pa želijo opozoriti in skupaj z družinami pričevati za lepoto družinskega življenja, so še sporočili z novomeške škofije.