Katerina Tikhonova Svet24.si

Putinova hči Katerina je v razmerju z Zelenskim

matej periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

slovenija Ekipa24.si

Posnetek iz slačilnice v javnosti! Slovenke ...

ljubezen-po-domače, mija-in-lovro Njena.si

Lovro o škodoželjnih govoricah, da Mija ni več ...

doncic pivo Ekipa24.si

Dončić pil pivo na dan tekme z Warriorsi? ...

Novice Sevnica

Na Sevniškem za spodbude skoraj 380.000 evrov

Piše: STA

Čas objave:
21.01.2020 08:06

Sevniška občina namerava za spodbude gospodarstvu, kmetijstvu, turizmu, kulturi, športu ter socialnemu in zdravstvenemu varstvu v občini letos prek razpisov razdeliti skupaj nekaj manj kot 380.000 evrov. Za gospodarstvo bodo namenili za skupaj 75.000 evrov, za kmetijstvo skupaj 77.000 evrov in za turistične dejavnosti 13.000 evrov spodbud.

Na sevniški občini so navedli, da bodo sicer največ, skupaj 123.000 evrov razpisnega denarja, letos namenili športu, 48.000 evrov bo na voljo kulturnim dejavnostim oz. ljubiteljski kulturi, za skupaj 25.000 evrov spodbud bosta deležna socialno in zdravstveno varstvo, 15.000 evrov pa bo šlo za mladino in mladinske programe.

Občina bo prve razpise za omenjene spodbude objavila februarja.

Sicer pa bodo razpisi na področju gospodarstva obsegali spodbude za promocijo izdelkov in storitev na sejmih, za naložbe v nakup nove opreme in nematerialna vlaganja ter spodbude lokalnim turističnim ponudnikom oz. njihovemu razvoju.

Občinsko turistično dogajanje nameravajo spodbuditi tudi z denarno podporo turističnim prireditvam, v kmetijstvu pa bodo med drugim na voljo spodbude pri naložbah v kmetijsko proizvodnjo, pri zaokroževanju oz. komasaciji kmetijskih in gozdnih zemljišč, predelavi in trženju kmetijskih ter živilskih izdelkov, pri izobraževanju in usposabljanju na področju nekmetijskih dejavnosti na kmetiji in pri pokrivanju stroškov tovornega prometa odročnih kmetij. Občina ponuja tudi spodbude različnim kmetijskim društvom.

Na področju športa nameravajo na Sevniškem podpreti netekmovalne in tekmovalne dejavnosti, usposabljanje in izpopolnjevanje strokovnih športnih delavcev, delovanje športnih zvez in društev ter športne prireditve.

Podpore bodo deležna tudi številna občinska društva, ki se ljubiteljsko ukvarjajo s kulturno dejavnostjo, so še navedli na sevniški občini.