bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Novice Sevnica

Na Studencu odprli šolski prizidek

Piše: STA

Čas objave:
09.11.2017 11:16

V pred dvema letoma energetsko sanirani podružnični osnovni šoli na Studencu v Občini Sevnica bodo danes odprli nov prizidek.

Sevničani tako sledijo okrepljenim potrebam tako šole kot tamkajšnjega otroškega vrtca. Sevniška občina je to letos največjo občinsko naložbo v celoti pokrila sama in zanjo odštela nekaj več kot 300.000 evrov. Sevniški župan Srečko Ocvirk je  povedal, da so v pritličju novega prizidka uredili igralnici za vrtičkarje, kabinet in sanitarije, v nadstropju pa novo šolsko učilnico, knjižnico in kabinet.

Novo pridobitev bodo odprli v okviru praznovanja sevniškega občinskega praznika, je še povedal Ocvirk.

V osnovni šoli na Studencu, ki deluje pod okriljem sevniške Osnovne šole Sava Kladnika, poleg osnovnošolskega pouka za učence do 5. razreda deluje tudi otroški vrtec, ki sodi pod sevniški vrtca Ciciban. Šolo v tekočem letu obiskuje 31 učencev in vrtec podobno število otrok.



Po podatkih sevniške občine so imeli preteklo šolsko leto na svojem celotnem območju v sedmih vzgojno-izobraževalnih zavodih vpisanih nekaj več kot 1430 učencev, v otroških vrtcih na osmih lokacijah in v 39 oddelkih pa nekaj manj kot 700 otrok. Število vrtičkarjev se sicer zadnja leta krepi, so dodali.

V okviru sevniškega občinskega praznika, katerega osrednjo slovesnost pripravljajo v petek, se bo v občini do konca meseca zvrstilo približno 70 prireditev, ki jih poleg domače občine pripravljajo še krajevne skupnosti, podjetja, različne ustanove, društva in posamezniki.

Med temi bodo odprtja naložb, kulturni, športni in turistični dogodki, obeleženja obletnic ustanov in društev, dnevi odprtih vrat, pa tudi dobrodelne in izobraževalne prireditve, so še na nedavni novinarski konferenci povedali na sevniški občini.

Župan občine Sevnica Srečko Ocvirk o pridobitvi