golob jansa xx Svet24.si

Takšen je odziv Roberta Goloba na nagajanje SDS

Matej Periš Svet24.si

Oče pogrešanega 27-letnika: "Matej je svojo ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Sanela kot dekle žrtev ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Novice Novo mesto

Na Uršnih selih bodo prenovili zadružni dom

Piše: STA

Čas objave:
31.01.2020 13:02

Mestna občina Novo mesto, stanovanjsko podjetje Zarja in gradbeno podjetje Malkom, so včeraj podpisali pogodbo za prenovo zadružnega doma na Uršnih selih, pri Novem mestu. V več kot 60 let stari zgradbi bodo ob prostorih krajevne skupnosti uredili tudi šest najemnih stanovanj. Naložba bo skupaj z davkom stala približno pol milijona evrov.

Podpis pogodbe za prenovo doma.jpg
Podpis pogodbe za prenovo doma
Foto: MO Novo mesto

Z novomeške občine so sporočili, da bo ta za naložbo prispevala približno 350.000 evrov, solastnik in upravitelj objekta podjetje Zarja pa približno 150.000 evrov.

Sicer pa bodo stavbo, ki je prostor v preteklosti dajala stanovanjem, poštnemu uradu, trgovini in kulturnemu domu, preuredili tako, da bo v štirih etažah omogočala umestitev večnamenskih prostorov za krajevno skupnost in krajane ter šest stanovanj.

Večnamenski prostori bodo obsegali prostore krajevne skupnosti, dvorano za kulturne prireditve, prostore za društveno in športno dejavnost ter knjižnico.

Najprej bodo uredili podstrešni del stavbe in zamenjali strešno konstrukcijo ter kritino. V nadaljevanju se bodo lotili ureditve kanalizacije, vodovoda in ogrevalnega sistema, predvidena so tudi prenova pročelij in oken, ureditev parkirnih mest in druga gradbeno-prenovitvena dela.

Prenovo nameravajo začeti februarja in dela končati do konca leta.

Na novomeški občini so še dodali, da želijo s preureditvijo zadružnega doma na Uršnih selih nadaljevati urejanje infrastrukture v okoliških vaških središčih in da so vaški središči lani uredili tudi v Brusnicah in Gabrju pod Gorjanci.