materinski2 Svet24.si

Materinski dan: najstarejša mati stara 66 let, ...

Nusa_Lesar Svet24.si

Nuša Lesar odhaja na porodniško, nasledila jo bo...

POR016321 Necenzurirano

Preiskava NPU naplavila staro znanko iz afere ...

kardinal franc rode bobo Reporter.si

Uporniški pater Roblek razkriva grehe kardinala ...

slovenija trening mm Ekipa24.si

Fantastični prizori s treninga! To, kar je ...

ursa bogataj sprejem 2 Njena.si

Olimpijska prvakinja Urša Bogataj bo postala ...

hrovat 1 Ekipa24.si

Po upokojitvi in grozljivem padcu zdaj ...

Novice Trebnje

Na viaduktu Ponikve pri Trebnjem zadnja prenovitvena dela

Piše: STA

Čas objave:
31.08.2018 12:02

Na državni cesti v Ponikvah pri Trebnjem, kjer so zaradi njegovega slabega stanja februarja začeli prenovo leta 1958 zgrajenega in leta 1988 delno saniranega viadukta, opravljajo zadnja prenovitvena dela.

Sanacijo so v glavnem končali, promet po viaduktu naj bi vnovič stekel prihodnji teden, je povedal trebanjski župan Alojzij Kastelic.

Pogodbena vrednost prenove po podatkih Direkcije RS za infrastrukturo znaša nekaj manj kot 1,28 milijona evrov.

Po podatkih, ki jih je direkcija za infrastrukturo posredovala, je viaduktna prenova obsegala rekonstrukcijo s povečanjem širine prečnega prereza za zagotovitev dvosmerne kolesarske steze, sanacijo poškodovanih betonskih površin, menjavo sistema za odtok padavinske vode, menjavo ograje ter okrepitev temeljev, stebrov, krajnih opornikov in prekladne konstrukcije.


Pogodbena dela so obsegala tudi asfaltiranje navezav na viadukt, večjih posegov na vozišču omenjene ceste pa niso predvideli.

Med prenovo velja na viaduktu popolna zapora prometa. Tega so sicer preusmerili na "državno cesto R1 215/1506 in občinske ceste" oz. na lokalno cesto Trebnje-Dolenja Nemška vas, so še sporočili z Agencije RS za infrastrukturo.

Viadukt Ponikve so sicer zgradili med udarniško gradnjo odseka hitre ceste Ljubljana-Zagreb oz. odseka Ceste bratstva in enotnosti leta 1958.