Königs Wusterhausen Svet24.si

Panični oče zaradi covidnega potrdila sredi ...

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

iza-login Necenzurirano

Tudi kralj banan financira Janševo televizijo

Matej Rokavec (15) Njena.si

Mateju šov prinesel srečo

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

Novice Ljubljana

Nova mobilna aplikacija za preverjanje covidnih potrdil

Piše: STA

Čas objave:
30.07.2021 13:07

Nova anonimna aplikacija za preverjanje EU digitalnega covidnega potrdila je organizatorjem prireditev in pobudnikom storitev na voljo od danes, so sporočili z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Aplikacija za mobilne naprave je objavljena na spletni strani eZdravje.

Aplikacija je namenjena organizatorjem kulturnih in športnih prireditev in javnih shodov ter gostincem in ponudnikom nastanitev, ki morajo v skladu z vladnimi odloki preverjati izpolnjevanje PCT pogojev (preboleli, cepljeni, testirani) udeležencev prireditev in gostov.

Aplikacija omogoča skeniranje QR kode EU covidnih potrdil in preverjanje veljavnosti potrdila brez vpogleda v osebne ali zdravstvene podatke. Kot je zapisano na spletni strani NIJZ, aplikacija preverja veljavnost za dva pogoja: ali je izdajatelj covidnega potrdila veljaven in na seznamu veljavnih izdajateljev ter ali je vsebina potrdila veljavna v skladu s pravili PCT za Slovenijo.EU digitalno covidno potrdilo je sicer enotno evropsko, splošno veljavno covidno PCT potrdilo o prebolelosti, cepljenosti ali testiranju, katerega namen je lajšanje varnega prostega gibanja državljank in državljanov po Evropski uniji, so na NIJZ zapisali na spletni strani.

Veljavno je v vseh državah članicah EU in je na voljo tako v papirni različici kot tudi v digitalni obliki na portalu zVem. Potrdilo vključuje tudi QR kodo, ki jo bodo ponudniki storitev in organizatorji dogodkov skenirali.