Anatoli Antonov Svet24.si

V Kremlju nekateri razmišljajo o ameriški ponudbi

Borut Pahor - ležeča Svet24.si

»Zaradi spremembe oblasti se ne menja celotne ...

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic jenner Ekipa24.si

Dončić in ameriška zvezdnica! Saj ne boste ...

Jan Plestenjak Odkrito.si

Medtem, ko je Jan bil na odru, smo mi v zakulisju ...

Stožice navijači Ekipa24.si

Kaos v Stožicah! Navijači vdrli na igrišče, ...

Novice Ljubljana

Na Žalah se bodo poklonili spominu preminulih zaradi covida-19

Piše: STA

Čas objave:
14.03.2021 09:42

Na ljubljanskih Žalah bo danes ob 11. uri v parku Mihe Potočnika žalna slovesnost, s katero se bo Slovenija poklonila spominu na vse preminule zaradi covidne bolezni ter izrekla sožalje in sočutje svojcem. Žalni nagovor bo imel v imenu države predsednik republike Borut Pahor. Danes mineva leto dni od prve smrtne žrtve covida-19 v Sloveniji.

Slovesnosti se bodo udeležili tudi predsednik vlade Janez Janša, predsednik DZ Igor Zorčič in predsednik DS Alojz Kovšca, ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore pa bo blagoslovil vrbo, ki bo v znak žalovanja in življenja posajena v parku Žale.

Danes mineva leto dni, odkar je v Sloveniji preminula prva oseba s covidom-19. Doslej je pri nas po vladnih podatkih umrlo več kot 4200 bolnikov s covidom-19, med njimi večinoma starejši.

Žarišča okužb so bili lani zlasti domovi za starejše, stanje pa se je začelo umirjati po začetku cepljenja proti covidu-19 konec decembra. Stanovalci v domovih so bili skupaj z zaposlenimi v njih in najbolj izpostavljenimi zdravstvenimi delavci namreč prvi na vrsti za cepljenje.