x factor, simon cowell Svet24.si

Se X Factor poslavlja?

zdravnik Svet24.si

Ljubljanski zdravnik naj bi "prodajal" cepilna ...

jelsane mejni prehod meja bobo Svet24.si

Novost ob vstopu v državo: Slovenija priznava ...

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

06-tele-demet-nosilna Njena.si

Demet Özdemir zanikala govorice o nosečnosti

nina-ivanič-kot-dragica-trošt Njena.si

Zvezdnici Najinih mostov dopustujeta skupaj

Novice Ljubljana

Na Žalah se bodo poklonili spominu preminulih zaradi covida-19

Piše: STA

Čas objave:
14.03.2021 09:42

Na ljubljanskih Žalah bo danes ob 11. uri v parku Mihe Potočnika žalna slovesnost, s katero se bo Slovenija poklonila spominu na vse preminule zaradi covidne bolezni ter izrekla sožalje in sočutje svojcem. Žalni nagovor bo imel v imenu države predsednik republike Borut Pahor. Danes mineva leto dni od prve smrtne žrtve covida-19 v Sloveniji.

Slovesnosti se bodo udeležili tudi predsednik vlade Janez Janša, predsednik DZ Igor Zorčič in predsednik DS Alojz Kovšca, ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore pa bo blagoslovil vrbo, ki bo v znak žalovanja in življenja posajena v parku Žale.

Danes mineva leto dni, odkar je v Sloveniji preminula prva oseba s covidom-19. Doslej je pri nas po vladnih podatkih umrlo več kot 4200 bolnikov s covidom-19, med njimi večinoma starejši.

Žarišča okužb so bili lani zlasti domovi za starejše, stanje pa se je začelo umirjati po začetku cepljenja proti covidu-19 konec decembra. Stanovalci v domovih so bili skupaj z zaposlenimi v njih in najbolj izpostavljenimi zdravstvenimi delavci namreč prvi na vrsti za cepljenje.