Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Nadaljnji razvoj Adrie Mobil bo še naprej tesno povezan z Novim mestom

Piše: R.K.

Čas objave:
22.06.2022 12:36

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktorica Adrie Mobil d. o. o. Sonja Gole sta na rotovžu podpisala 1,6 milijona evrov vredno prodajno pogodbo za večje zemljišče ob Straški cesti.

S prodajo zemljišča novomeška občina nadaljuje aktivno podporo novomeškemu gospodarstvu, Adria Mobil pa ima kot najuspešnejša dražiteljica za nadgradnjo svojih dejavnosti na voljo skoraj 6,5 hektarjev dodatnih površin v neposredni bližini sedeža podjetja in ob načrtovani zahodni obvoznici Novega mesta.

Za omogočanje in spodbujanje razvoja gospodarskih družb na vseh nivojih je naloga občine, da aktivno izvaja prostorsko načrtovanje in zagotavlja ustrezno komunalno opremljena zemljišča za nove investitorje in širitve uspešnih gospodarskih družb. Mesta občina Novo mesto je aktivna na obeh področjih.

V zadnjih letih se je lotila komunalnega opremljanja 3 večjih gospodarskih con (Livada, Brezovica in Cikava), hkrati pa bo občinski svet Mestne občine Novo mesto v prihodnjem mesecu dokončno potrjeval spremembe občinskega prostorskega načrta, ki med drugim predvidevajo tudi širitev površin za industrijsko proizvodnjo, namenjenim delovanju največjih novomeških gospodarskih izvoznih družb in sicer na območju Ločne in ob Straški cesti.