Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

mark Zuckerberg Odkrito.si

Konec ali novi začetek!?

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Novice

Nadaljnji razvoj Adrie Mobil bo še naprej tesno povezan z Novim mestom

Piše: R.K.

Čas objave:
22.06.2022 12:36

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktorica Adrie Mobil d. o. o. Sonja Gole sta na rotovžu podpisala 1,6 milijona evrov vredno prodajno pogodbo za večje zemljišče ob Straški cesti.

S prodajo zemljišča novomeška občina nadaljuje aktivno podporo novomeškemu gospodarstvu, Adria Mobil pa ima kot najuspešnejša dražiteljica za nadgradnjo svojih dejavnosti na voljo skoraj 6,5 hektarjev dodatnih površin v neposredni bližini sedeža podjetja in ob načrtovani zahodni obvoznici Novega mesta.

Za omogočanje in spodbujanje razvoja gospodarskih družb na vseh nivojih je naloga občine, da aktivno izvaja prostorsko načrtovanje in zagotavlja ustrezno komunalno opremljena zemljišča za nove investitorje in širitve uspešnih gospodarskih družb. Mesta občina Novo mesto je aktivna na obeh področjih.

V zadnjih letih se je lotila komunalnega opremljanja 3 večjih gospodarskih con (Livada, Brezovica in Cikava), hkrati pa bo občinski svet Mestne občine Novo mesto v prihodnjem mesecu dokončno potrjeval spremembe občinskega prostorskega načrta, ki med drugim predvidevajo tudi širitev površin za industrijsko proizvodnjo, namenjenim delovanju največjih novomeških gospodarskih izvoznih družb in sicer na območju Ločne in ob Straški cesti.