Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Krško/Brežice

Nadzor prevoza odpadkov preko meje ni pokazal nepravilnosti

Piše: STA

Čas objave:
04.03.2019 14:13

Inšpekcija za okolje in naravo v dveh akcijah nadzora pošiljk odpadkov preko državne meje s Hrvaško minuli teden ni odkrila nepravilnosti, pošiljke je spremljala pravilno izpolnjena dokumentacija. Nadzor bodo izvajali tudi v prihodnje, so danes sporočili z ministrstva za okolje in prostor.

V akcijah, ki so jih izvedli na mejnih prehodih Jelšane, Starod in Obrežje, potekali pa sta v okviru mreže EU za implementacijo in okrepitev okoljske zakonodaje in projekta SWEAP (Shipments of Waste Enforcement Actions Project), so pregledali več tovornih vozil.

Na prehodu Starod so pregledali tudi eno pošiljko, ki je prečkala slovensko ozemlje, in sicer odpadne plastike iz Italije za Hrvaško, spremljal pa jo je pravilno izpolnjen dokument, odpadki so ustrezali navedbam na dokumentaciji.

Na prehodu Obrežje so pregledali devet pošiljk odpadkov in eno pošiljko žagovine, ki ni odpadek. Pri treh pošiljkah odpadnega papirja iz Makedonije, Srbije in Hrvaške za Vipap Krško niso ugotovili nepravilnosti. Vse pošiljke je spremljala pravilno izpolnjena dokumentacija.

Tudi štiri pošiljke odpadnih kovin iz BiH, Črne gore, Srbije in Hrvaške za obrate Dinos so spremljali pravilno izpolnjeni dokumenti, odpadki so bili glede na klasifikacijsko številko ustrezno fizično ločeni med seboj ter ustrezali navedbam na dokumentaciji.

Na izstopu iz Slovenije sta bili pregledani pošiljki odpadnega papirja in kartona iz Slovenije za Hrvaško. V obeh primerih sta bila dokumenta pravilno izpolnjena, odpadki so ustrezali navedbam na dokumentaciji.

V enem primeru prevoznik ni označil tovornega vozila s tablami za prevoz odpadkov, zato so uslužbenci finančne uprave vozniku izrekli globo.