Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Krško

Naj prostovoljska organizacija PGD Krško, naj prostovoljec Andraž Dostal

Piše: R.K.

Čas objave:
11.05.2021 09:35

Občina Krško je objavila javni natečaj za naziv »Naj prostovoljec« in »Naj prostovoljska organizacija leta 2020", saj ima prostovoljsko delo velik pomen za razvoj, prispeva k razvijanju solidarnosti, zato ga je potrebno negovati in ustrezno vrednotiti ter spodbujati.

Občanke in občani so za naj prostovoljca do 30 let izbrali prostovoljca Zveze prijateljev mladine Krško Andraža Dostala (zbral je 2040 glasov, protikandidatka Sara Jurkas Omerzu, prostovoljka Mladinskega centra Krško, pa 1552 glasov). Delo Andraža Dostala je najbolj opazno v okviru programa letovanj, kje je opravljal vloge plavalnega učitelja, vodje skupine in pomočnika pedagoškega vodje. Nepogrešljiv je tudi pri drugih projektih in programih ZPM Krško, kot so pustovanje, dan za spremembe, teden mobilnosti, delavnice v dnevnem centru…

PGD Krško
PGD Krško
Občina Krško

Naj prostovoljska organizacija leta 2020 je Prostovoljno gasilsko društvo Krško, ki poleg pomoči ob požarih, naravnih in drugih nesrečah skrbi tudi za usposabljanje občanov za varstvo pred požari, usposablja mladino, skrbi za opremo in sredstva za gašenje in pomoč. V društvo, ki letos praznuje 150 let, je vključenih 117 članic in članov.