računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

zdravniki Svet24.si

Covidni dodatki: Toliko po novem pravilniku ...

iza-login Necenzurirano

Tuš spet naprodaj, zanima kralja banan in ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

Annie Wersching Odkrito.si

Poslovila se je

avdic obrez Ekipa24.si

Umrl od smeha!!! Morate videti to noro ...

Novice Sevnica

Najbolj varna občina je Sevnica

Piše: R.K.

Čas objave:
27.05.2021 10:42

Občina Sevnica uspešnost dela preverja na različnih področjih, tudi v sklopu raznih ocenjevanj. Že drugič v zadnjih petih letih je postala prejemnica prestižne »Slovenske velike nagrade varnosti« oziroma »Slovenian Grand Security Award«, in sicer nagrade za najbolj varno mesto v letu 2020 v kategoriji majhnih in srednje velikih občin.

Nagrade za dosežke s področja korporativne varnosti vsako leto podeljuje Institut za korporativne varnostne študije v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti. Kot so sporočili organizatorji, gre za prestižno nagrado s področja varnosti v Sloveniji, ki se podeljuje izbranim institucijam in posameznikom za njihov inovativni prispevek na področju razvoja in uveljavljanja varnosti.

najbolj-varna-občina-je-sevnica
Najbolj varna občina je Sevnica
Občina Sevnica

Uradna podelitev nagrad je potekala včeraj v Ljubljani, v okviru Dnevov korporativne varnosti 2021. Priznanje je bilo vročeno županu Srečku Ocvirku, ki se je konference udeležil skupaj s poveljnikom štaba Civilne zaščite občine Sevnica Mitjo Udovčem. »Med ključnimi vidiki varnosti je socialna varnost in povezanost občanov, hkrati pa tudi povezanost različnih služb in organizacij, ki v lokalnem okolju skrbijo vsaka za svoje področje varnosti – od policije, gasilcev, zdravstvenih delavcev in drugih služb v sistemu zaščite in reševanja. Zaradi izjemno hitrega tehnološkega razvoja se v ospredje javne varnosti vse bolj prebija pomen kibernetske varnosti. Prejeto priznanje je pohvala in hkrati zelo odgovorna zaveza, da se vsak dan znova povezano trudimo omogočati varno bivanje, življenje in delo. Ocenjujem, da je prav medsebojna povezanost in izmenjava ključnih informacij med odgovornimi službami za varnost enako pomembna, kot sta pomembna dobra infrastruktura in nadzor,« je po prejemu nagrade povzel župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk.

najbolj-varna-občina-je-sevnica
Najbolj varna občina je Sevnica
Občina Sevnica

Med projekti na področju lokalne varnosti v občini Sevnica so podeljevalci nagrade izpostavili aktivnosti na področju zagotavljanja večje varnosti z vključevanjem različnih družbenih struktur in obravnavo raznolikih področij izvajanja aktivnosti, med njimi osebna varnost, varne šolske poti, promet, socialna in zdravstvena varnost. Z investicijami občina dosega neposredne in posredne učinke, ki se odražajo na varnosti. Promovira varnost in osvetljuje varnostno problematiko z dogodki, prireditvami in predstavami, kot so lutkovne predstave o varnosti v prometu za otroke, izvaja dobre medijske prakse obveščanja o pomenu varnosti. V občini deluje socialno-varnostnega sosvet kot primer dobrega sodelovanja med vsemi ustanovami, kar pomembno prispeva k skupni varnosti v širšem sistemu varnosti in zaščite.

S področja izvajanja občinskega programa varnosti so podeljevalci v obrazložitvi priznanja Občini Sevnica izpostavili zagotavljanje večje cestno-prometne varnosti, razširitev javne mreže defibrilatorjev, upravljanje z varnimi točkami, vse šole v občini so veliko pozornosti posvečale varnosti na področjih prometne varnosti, varnosti na spletu, v šoli in skrbi za zdravje.

Izpostavili so tudi uporabo slogana »Ostanite zdravi in povezani na daljavo«, ki ga je Občina Sevnica skupaj s sloganom za splošno varnostno tematiko izpred nekaj let »Mislimo varno, ravnajmo varno, bodimo varni« uporabila za dodatno spodbujanje prebivalcev pri spoštovanju ukrepov proti širjenju covida-19. Izpostavili so tudi pomen zavedanja o pomenu informacijske varnosti za zaposlene v občinski upravi z izobraževanjem o izpostavljenih in aktualnih kibernetskih nevarnostih. Še posebej pa tudi izkazano solidarnost v času epidemije in v silovitem neurju s točo, ki je prizadelo občino.

Nagrajenci so bili letos sicer izbrani v petih kategorijah, poleg najbolj varnega mesta in občine pa so izbirali še najbolj varno podjetje, korporativno varnostnega menedžerja leta, najbolj inovativno varnostno rešitev in inovativno medijsko promocijo varnosti, podeljeni pa sta bili tudi nagradi za življenjski prispevek na področju korporativne varnosti.

Župan Srečko Ocvirk

Sevnica je najbolj varna občina