Novinarska konferenca Osnovne šole Savsko naselje Svet24.si

Učenci vdrli v e-redovalnico; že lani so si ...

misija 4 Svet24.si

Carpe Diem ali ekskluzivno evrovizijsko druženje

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Urška Klakočar Zupančič Reporter.si

Afera falcon: poglejte, kako luksuznemu hotelu na ...

mikaela shiffrin lv Ekipa24.si

Srce parajoče! Mikaela Shiffrin objavila ...

Zelenski se bo vključil v festival v soboto, 11. februarja Odkrito.si

Ker Sanremo ostaja Sanremo ... Ali pač?

luka doncic pm Ekipa24.si

Kakšno je zdravstveno stanje Luke Dončića? ...

Novice Novo mesto/Bela krajina

Najbolj vroče bo v Beli krajini

Piše: STA

Čas objave:
09.07.2020 17:16

Po rekordnem sunku vetra in neurjih v začetku tedna lahko še v petek pričakujemo jasno in vroče vreme, idealno za sušenje in spravilo lesa ter obisk gora. V soboto lahko nastanejo močnejše nevihte, zato državna meteorološka služba svetuje spremljanje napovedi in morebitnih opozoril. Otoplilo se bo predvidoma spet prihodnjo sredo.

Po izraziti ohladitvi v začetku tedna se je nad naše kraje od zahoda razširilo območje visokega zračnega tlaka. V soboto lahko ponovno pričakujemo prehod izrazite hladne fronte, za njo pa se bo od zahoda nad naše kraje hitro razširil azorski anticiklon. Do takrat bo vreme idealno za sušenje in spravilo sena, zaradi nižje relativne vlažnosti bo zelo primerno tudi za obisk gora, navaja Državna meteorološka služba Agencije RS za okolje (Arso) na svoji Facebook strani. Postopno se bo segrelo tudi morje, ki ima ob slovenski obali trenutno okoli 20 °C.

Danes in jutri bo pretežno jasno in vroče. V petek bo zapihal jugozahodnik, najvišja temperatura bo od 29 do 34 °C, najbolj vroče bo v med drugim tudi v Beli krajini, na Goriškem in v Vipavski dolini. V soboto bo sprva še sončno, čez dan pa nas bo od severa dosegla izrazita hladna fronta. Plohe in nevihte bodo predvidoma zajele vso Slovenijo, zapihal bo severni veter, na Primorskem burja. Ob sobotnem prehodu hladne fronte lahko nastanejo močnejše nevihte, zato v naslednjih dneh spremljajte napoved in morebitna opozorila, svetujejo pri ARSO vreme.

V nedeljo in v začetku prihodnjega tedna bo vreme lepo, a brez vročine. Po nižinah v notranjosti bo najvišja temperatura okoli 25°C. Po sredi se bo predvidoma otoplilo, večinoma bo sončno.

Dele Slovenije so v ponedeljek zvečer in ponoči prizadela neurja z močnim vetrom in nalivi. Na merilnem mestu Ljubljana Bežigrad so pri Arsu izmerili rekorden sunek vetra s hitrostjo 90 kilometrov na uro.