Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Najboljša ekipa prve pomoči je OŠ Vavta vas

Piše: R.K.

Čas objave:
06.04.2023 07:48

Na 17. tekmovanju ekip prve pomoči OŠ, ki so se ga udeležile ekipe prve pomoči OŠ Šmarjeta, Brusnice, Otočec, Stopiče, Šentjernej in Vavta vas je zmagala slednja. Tekmovanje je potekalo v OŠ Otočec, ki je na začetku pozdravila ekipe prve pomoči z nastopom otroškega zborčka in pozdravom ravnateljice  OŠ Otočec.

V tekmovalnem delu so se ekipe pomerile v teoretičnem znanju iz prve pomoči in zgodovine Rdečega križa in v praktičnem znanju prve pomoči na treh situacijah, na katerih so učenci pomagali po dvema ponesrečencema. Pomembnost znanja prve pomoči se kaže na vsakem koraku in največ kar se učenci lahko naučijo za življenje je znanje, da lahko rešujejo ali pomagajo rešiti življenje. Zato je pomembno, da sodeluje čim več šol, čeprav se je poznalo, da je epidemija zelo oklestila število ekip prve pomoči po OŠ.

Na koncu je zmagala najboljša ekipa prve pomoči iz OŠ Vavta vas, ki se bo udeležila regijskega tekmovanja ekip prve pomoči OŠ. "Vsi, ki so se udeležili tekmovanja za nas zmagovalci", je poudarila predsednica Območnega združenja RK Novo mesto Danica Novak Malnar. Drugo mesto je po točkah zasedla ekipa OŠ Šmarjeta, tretje pa ekipa OŠ Šentjernej.