Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Sevnica

Najnovejše iz Sevnice - tržnica, knjižnica in lekarna

Piše: Občina Sevnica

Čas objave:
16.04.2020 11:47

Kmečka tržnica v Sevnici bo znova odprta vsako sredo, petek in soboto med 8. in 12. uro, odprt bo tudi pokriti del tržnice. Ribarnica bo odprta ob sobotah, od 8. do 13. ure. Nakupovanje je omogočeno v skladu s sprejetimi varnostnimi ukrepi. Obiskovalci tržnice morajo pri nakupovanju upoštevati ustrezno varnostno razdaljo ter nositi zaščitno masko. Nošnja rokavic ni več obvezna, je pa pred nakupovanjem obvezno razkužiti roke.

Knjižnica Sevnica vzpostavlja sistem izposoje
V Knjižnici Sevnica bo od četrtka, 16. aprila 2020, možna izposoja knjižnega gradiva. Storitev izposoje bo omogočena v omejenem obsegu iz zbirke knjižnice v Sevnici. Sistem izposoje je vzpostavljen skladno z vsemi varnostnimi ukrepi. Izposoja gradiva je mogoča po naslednjih korakih: v spletnem katalogu knjižničnega gradiva COBISS bralec preveri razpoložljivost gradiva v osrednji knjižnici v Sevnici; seznam želenega gradiva, skupaj z navedbo številke članske izkaznice, imena in priimka ter telefonske številke posreduje na elektronski naslov info@knjiznica-sevnica.si, v seznamu mora biti naveden naslov knjige, ime in priimek avtorja in leto izdaje publikacije. Ko bo naročeno gradivo pripravljeno, bo bralec prejel obvestilo po elektronski pošti. Gradivo bo lahko prevzel pred stranskim vhodom v stavbo, pri knjižničnem nabiralniku (Prešernova ulica 1), od ponedeljka do petka med 9. in 14. uro. Prevzem bo potekal brez stikov. Bralec bo s klicem na telefonsko številko 051 457 741 obvestil dežurnega zaposlenega, da je v bližini knjižnice, zaposleni pa bo pripravljeno gradivo postavil na knjižnični nabiralnik. Izposojeno gradivo bo mogoče vrniti, ko bo knjižnica ponovno odprta. V času prilagojenega poslovanja zamudnina ne bo evidentirana. Bralci si lahko izposodijo do pet naslovov knjižnega gradiva.


Poslovni čas dežurne lekarne v Sevnici je nespremenjen


Poslovni čas LEKOS Lekarne pod Sv. Rokom v času razglašene epidemije ostaja nespremenjen. Preskrba prebivalstva z zdravili, medicinskimi pripomočki in ostalim blagom poteka nemoteno od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro, ob sobotah med 8. in 13 uro. Ob ponedeljkih in torkih deluje dežurna služba med 19. in 21. uro. Pri vstopu v lekarno je potrebno upoštevati vse predpisane varnostne ukrepe. Za dodatne informacije so dosegljivi na telefonski številki 07 81 63 180 ali po elektronski pošti na info@lekos.si.

Spletno nakupovanje kot način nakupovanja brez stikov
Način nakupovanja izdelkov za vsakdanjo rabo je v času razglašene epidemije prilagojen vsem varnostnim ukrepom. Dobra alternativa obisku trgovin je nakupovanje preko spleta, sploh za tiste posameznike, ki so se zaradi različnih razlogov primorani strogo držati v samoizolaciji.
Na poizvedovanje Občine Sevnica je bilo ugotovljeno, da na območju občine izdelke za vsakdanjo rabo dostavljajo iz več trgovin, med drugim iz trgovin Mercator, Kvibo in Petrol. Z novo spletno trgovino se je na aktualne razmere odzvala lokalna kmečka zadruga, ki trenutno omogoča naročanje preko spleta in prevzem v trgovini, v kratkem pa bo možna tudi dostava na dom. Spletno nakupovanje omogoča tudi državni portal Naša super hrana, ki združuje lokalne ponudnike pridelkov in izdelkov. Spletne trgovine in profile na družabnih omrežjih ima tudi veliko lokalnih ponudnikov iz sevniške občine. Povezave na njihove spletne trgovine in profile na družbenih omrežjih Občina Sevnica sproti posodablja tudi na spletni strani, namenjeni promociji lokalne ponudbe, www.domace.sevnica.si.