Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Ljubljana

Najtopleje danes tudi v Črnomlju in Metliki

Piše: STA

Čas objave:
30.03.2021 20:17

Izredno topel marčevski dan je postregel s temperaturami nad 25 stopinj. V Idriji so termometri pokazali celo 25,3 stopinje Celzija. Nad 25 stopinj se je ogrelo tudi v Volčah pri Tolminu in v Ljubljani za Bežigradom. Podobno toplo vreme je pričakovati tudi jutri in v četrtek.

V Volčah pri Tolminu so termometri pokazali 25,1 stopinjo, za Bežigradom 24,5. Podobno toplo je bilo tudi v Litiji (24,4), v Rogaški Slatini, Osilnici in Dolenjem pri Ajdovščini pa so izmerili 24,2 stopinje Celzija. 24,1 stopinjo so izmerili v Bilju in Podnanosu, v Celju in Dobličah pri Črnomlju pa okroglih 24 stopinj. Do 23,9 stopinje pa so se termometri povzpeli v Murski Soboti in Metliki.

Po podatkih Arsa je bilo za ljubljanskim Bežigradom marca le dvakrat doslej malenkost topleje, v Bohinjski Češnjici in Ratečah pa je bilo danes s 23,8 oziroma 21,5 stopinje rekordno toplo. Ponekod so v preteklosti marca sicer namerili tudi okoli 27 stopinj.


Po ponekod precej svežem jutru se je danes v Babnem Polju in Logatcu po podatkih Arsa ogrelo za celo 23 stopinj, v Idriji, Tolminu in na letališču Jožeta Pučnika pa za 22 stopinj.

Za razliko od danes pa je bilo pred točno 70 leti vreme oblačno in sveže z nekaj padavinami, večinoma pa se ni segrelo nad sedem stopinj. "Na Komni je bilo zjutraj 4,5 metra snega, na Predelu 335 centimetrov, v Ratečah dva metra, v Logatcu 43 in v Kranju 23 centimetrov," so še spomnili na Arsu.

Podobno toplo vreme je sicer pričakovati tudi jutri. Popoldne bo ponekod pihal veter južne do vzhodne smeri, na Primorskem pa zahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24 stopinj Celzija.