Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Nasilnež se je znašal nad ženo in otroki

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
02.08.2018 11:55

Včeraj pozno popoldne so novomeški policisti posredovali zaradi nasilja v družini. Ugotovili so,da je 59-letni moški izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo in otroki.

183657_184022_nasilje.jpg

Nasilnež, ki je bil pijan, je v hiši razmetaval in razbijal inventar in pohištvo. Sina je napadel z vilami in ga pretepal, hči pa večkrat močno udaril. Članom družine je grozil z lovsko puško in v hči s tako silo vrgel steklenico, da se je ta zgrudila. Pomoč so ji nudili v zdravstvenem domu, od tam pa so jo prepeljali v bolnišnico.

112159_172351_nasilje_v_druzini__pretepa_zeno.jpg

Policisti so nasilneža obvladali z uporabo prisilnih sredstev, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zasegli so tudi orožje s katerim je grozil. Ugotovljeno je bilo, da moški že dalj časa izvaja nasilje nad ženo in mladoletnimi otroki. Žrtve žali, jim grozi in jih pretepa. Tudi v preteklosti naj bi jim grozil, da jih bo ubil in v njih meril z orožjem.

Nasilnežu bodo izrekli ukrep prepovedi približevanja in ga ovadili zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja otrok in surovega ravnanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in
preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.

Osumljenec je več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga policisti v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril. 

Policisti pozivajo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve.