cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Dubrovnik

Nastja Galič postala podprvakinja Balkana v karateju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.12.2015 18:06

Od 11. do 13. decembra je pod uradnim okriljem WKF in znotraj Karate Federation of Balkan v Dubrovniku na Hrvaškem potekalo 16. Balkansko kadetsko, mladinsko in U21 prvenstvo v karateju, ki se ga je udeležilo 684 najboljših tekmovalcev iz enajstih balkanskih držav. Največji uspeh med vsemi slovenskimi kataši je dosegla Nastja Galič, ki se je po izjemnih predstavitvah mojstrskih kat kururunfa, annan in paiku v treh kolih prebila do finala.

  Iz Karate Kluba Brežice so se tekmovanja v okviru slovenske reprezentance udeležile  še Nastja Galič Hana Suša (kate kadetinje do 16 let) in Nina Zupančič (borbe mladinke do 53 kg in ekipno mladinke). Slednji sta prvi nastop zaključili v prvem kolu in nabrali veliko novih izkušenj.

Za Nastjo Galič, ki je lani tekmovala še v mladinski konkurenci, kjer je v bolgarski Sofii osvojila peto mesto, je drugo mesto na Balkanu v kategoriji do 21 let velik napredek in izvrsten rezultat, ki si ga je priborila s svojim velikim talentom in s trdim delom v zadnjih 12-ih letih treniranja. Poudariti velja, da je letos Nastja ob vseh pripravah in tekmovanjih odlično opravila maturo v Gimnaziji Brežice in zdaj redno opravlja vse obveznosti na študiju psihologije v Ljubljani. Za Nastjo je torej izjemno uspešno leto, konec leta pa bo spet posvetila novim pripravam na evropsko prvenstvo, ki bo februarja na Cipru. »Vztrajati« pravi Nastja, »in uživati v tem, kar delaš, ter slediti svojim sanjam.«