profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

pogresani_oblacila Svet24.si

Osvojil Triglav in izginil

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

andreja slokar mm Ekipa24.si

Pa to je neverjetno! Italijani 'vzeli' najboljšo ...

Mislim, da me do »brezbesedja« lahko pripravi edino moj tri in pol letni Lev Odkrito.si

Ana Maria Mitič: »S težavami se je treba ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Novice

Ne nasedajte goljufom

Piše: Policijska uprava Novo mesto

Čas objave:
12.02.2018 13:40

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 98 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 393 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrla peška in 19 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj.

Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov in sprožitve signalno varnostne naprave.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
Črnomaljski policisti so bili 10. 2. okoli 13. ure obveščeni o prometni nesreči v Ručetni vasi. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 44-letni voznik tovornega vozila, ki je v križišču odvzel prednost 40-letni voznici osebnega avtomobila. V nesreči nihče ni bil poškodovan, nastala pa je premoženjska škoda na udeleženih vozil. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,60 miligramov alkohola. Izdali so mu plačilni nalog, odvzeli vozniško dovoljenje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj
Med kontrolo prometa v Podbočju so policisti 10. 2. dopoldne ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Med postopkom so ugotovili, da 40-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,37 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V noči na 11. 2. so policisti v Šmihelu v Novem mestu ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane. 32-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,39 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Številni vozili pod vplivom alkohola
Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so v soboto preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Na območju Dolenjske in Posavja so v le nekaj urah ustavili 13 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Kršitelji so imeli v litru izdihanega zraka med 0,31 in 0,88 miligramov alkohola, med njimi jih je imelo kar pet v litru izdihanega zraka več kot 0,76 miligramov alkohola. Vsem so odvzeli vozniška dovoljenja in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so jim izdali plačilne naloge in na sodišče naslovili obdolžilne predloge.

KRIMINALITETA
Ne nasedajte goljufom !
Novomeški policisti preiskujejo kaznivo dejanje goljufije. Oškodovanec jih je obvestil, da se je družbenem omrežju Facebook odzval na oglas neznanca. Ta naj bi mu predlagal, da bi po ugodni ceni skupaj odkupila zlato, ki naj bi bilo last podjetij iz tujine, ki so šla v stečaj. Neznanec naj bi že našel kupca in tujine, ki bi zlato takoj odkupil po enkrat višji ceni. Na dogovorjenem mestu sta se srečala z in oškodovanec mu je izročil denar. Z odkupovalcem naj bi se kasneje srečala na drugem mestu, vendar neznanec tja ni prišel, prav tako pa se ni več odzival na klice oškodovanca.Policisti so takoj po prijavi oškodovanca pričeli s preiskavo okoliščin kaznivega dejanja goljufije. Na območju Črnomlja so izsledili osumljena goljufa  in ju pridržali. Ovadili ju bodo zaradi kaznivega dejanja goljufije.

Občanom svetujemo, naj bodo previdni in ne nasedajo prevarantom, ki pri sklepanju različnih poslov obljubljajo nerealne in visoke zaslužke. Denarja naj v nobenem primeru ne izročajo neznancem, o sumljivih okoliščinah pa takoj obvestijo policijo.

Vlom
V noči na 12. 2. je v Črnomlju nekdo skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujil okoli 100 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Poskusi izmika mejni kontroli in nezakoniti prestopi državne meje
V petek dopoldne je na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Voznik je v tovornem vozilu prevažal izdelke iz plastične mase in je bil iz Turčije namenjen v Veliko Britanijo. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so skrita med tovorom našli dva državljana Pakistana, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Predali so ju hrvaškim varnostnim organom.

9. 2. popoldne je bilo na območju Trebnjega v tovornem vozilu odkritih pet državljanov Afganistana, ki so skriti med tovorom nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili nastanjeni v azilnem domu.

Črnomaljski policisti so 11. 2. dopoldne pri naselju Miliči prijeli tri državljane Alžirije in državljana Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci so preplavali reko Kolpo. Po zaključenem postopku so bili nastanjeni v azilnem domu.