kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Pišece, Stopiče

Nedelja za Patricijo in Lovra

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.11.2012 12:16

Prva novembrska nedelja mineva v znamenju dobrodelnosti. V Pišecah in Stopičah pripravljajo dobrodelna koncerta. V Pišecah za deklico Patricijo in v Stopičah za Lovra, majhnega dečka. Nastopili bodo številni izvajalci. Zbrana sredstva pa bodo namenili za lažji vsakdan malih junakov.

Koncert za deklico Patricijo se je pričel ob 16. uri v Kulturnem domu Pišece. Nastopili bodo številni glasbeniki. Zbrana sredstva, prav tako tudi plastične pokrovčke, ki jih zbirate, bodo namenili za drage terapije. 10- letna Patricija ima cerebralno paralizo in ima neverjetno željo shoditi, kar ji že uspeva.

Uro kasneje, ob 17. uri, se bo v športni dvorani Stopiče začel koncert za malega Lovra, ki je prav v teh dneh praznoval svoj tretji rojstni dan. Mali navihanček, nasmejanega obraz, še vedno ne hodi in ne govori. Okolici se prilagaja na svoj način, starši pa njemu. Gre za veliko ljubezen, ki se je ne da kupite, kaj šele prodati.

Pomemben del prispeva tudi društvo Lions klub iz Novega mesta, ki bo v celoti prispevalo sredstva za posebej prirejeno hojco. Celoten izkupiček koncerta bo namenjen nakupu medicinsko-tehničnih pripomočkov, ki bodo Lovru pomagali pri razvoju.


Nastopili bodo: ansambel Petra Finka, Mladi Dolenjci, Novi spomini, Pogum, Rubin in drugi. Program bo povezoval Toni Gašperič. Druženje na koncertu bo slastno, saj pride tudi Viki, ki bo delil čokoladne kremice.

“Za nasmeh, v Lovrovih očeh”