profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

pogresani_oblacila Svet24.si

Osvojil Triglav in izginil

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Rok Švab2 Njena.si

Modrijan Rok pripravljen na nove izzive

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Novice Otočec

Neformalno predsedniško kosilo na Otočcu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.01.2016 19:19

Predsednik republike Borut Pahor se je s hrvaško kolegico Kolindo Grabar-Kitarović nenapovedano sestal na neformalnem delovnem kosilu na gradu Otočec. Iz Pahorjevega urada so sporočili, da sta se pogovarjala predvsem o izzivih, s katerimi se sooča EU zaradi pritiska migracij.

V luči poostrenih ukrepov, ki so jih na meji začele izvajati nekatere države EU, sta se Pahor in Grabar-Kitarovićeva danes zavzela za tesne in prijateljske odnose z vsemi sosedami, še posebej s tistimi na t.i. balkanski migrantski poti.

V tem kontekstu sta se dogovorila za skorajšnje srečanje trilaterale predsednikov Slovenije, Avstrije in Hrvaške, ki ga bo tokrat gostila Hrvaška, so sporočili iz Pahorjevega urada. Lani so se predsedniki srečali v Logarski dolini.

Predsednika sta se pogovarjala tudi o nadaljevanju skupne regionalne pobude proces Brdo Brioni, ki bo letos v Bosni in Hercegovini, predvidoma konec maja. Srečanje bo posvečeno nadaljnji integraciji držav jugovzhodne Evrope v EU in zvezo Nato.

Pahor in Grabar-Kitarovićeva sta se sestala na neformalnem srečanju v okviru dogovorjenega rednega dialoga, ki je namenjen aktualnim bilateralnim in mednarodnim vprašanjem, so še pojasnili v uradu predsednika republike.