Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Otočec

Neformalno predsedniško kosilo na Otočcu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.01.2016 19:19

Predsednik republike Borut Pahor se je s hrvaško kolegico Kolindo Grabar-Kitarović nenapovedano sestal na neformalnem delovnem kosilu na gradu Otočec. Iz Pahorjevega urada so sporočili, da sta se pogovarjala predvsem o izzivih, s katerimi se sooča EU zaradi pritiska migracij.

V luči poostrenih ukrepov, ki so jih na meji začele izvajati nekatere države EU, sta se Pahor in Grabar-Kitarovićeva danes zavzela za tesne in prijateljske odnose z vsemi sosedami, še posebej s tistimi na t.i. balkanski migrantski poti.

V tem kontekstu sta se dogovorila za skorajšnje srečanje trilaterale predsednikov Slovenije, Avstrije in Hrvaške, ki ga bo tokrat gostila Hrvaška, so sporočili iz Pahorjevega urada. Lani so se predsedniki srečali v Logarski dolini.

Predsednika sta se pogovarjala tudi o nadaljevanju skupne regionalne pobude proces Brdo Brioni, ki bo letos v Bosni in Hercegovini, predvidoma konec maja. Srečanje bo posvečeno nadaljnji integraciji držav jugovzhodne Evrope v EU in zvezo Nato.

Pahor in Grabar-Kitarovićeva sta se sestala na neformalnem srečanju v okviru dogovorjenega rednega dialoga, ki je namenjen aktualnim bilateralnim in mednarodnim vprašanjem, so še pojasnili v uradu predsednika republike.