Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Nekatera dolenjska podjetja na kolektivnem dopustu

Piše: STA

Čas objave:
05.08.2019 05:02

Marsikatero slovensko podjetje, predvsem tista v industriji, se je na vrhuncu poletja tudi letos odločilo za kolektivni dopust. V nekaterih ta velja za skoraj vse zaposlene, v drugih le za del ali za določen obrat, skoraj povsod pa čas prekinitve proizvodnje izkoristijo tudi za redna vzdrževalna in investicijska dela.

revoz proizvodnja
Proizvodnja v Revozu
Radio Krka

Na kolektivni dopust so se že, ali se bodo še, odpravili tudi v največjih dolenjskih podjetjih. V Revozu bo okoli 3400 zaposlenih od danes na dopustu tri tedne, medtem pa bo v tovarni dnevno prisotnih od 200 do 400 zunanjih izvajalcev in zaposlenih, ki bodo delali na različnih projektih, povezanih s postavitvijo nove opreme. Največ del bodo izvedli v obratu za varjenje in sestavo karoserij ter na vzdrževanju.

V Adrii Mobil je nekaj manj kot 1100 zaposlenih na kolektivni dopust za tri tedne odšlo 1. avgusta. Na oddihu ne bodo le delavci v službah, ki med dopustom opravljajo nujna vzdrževalna in naložbena dela.

V novomeški Krki, ki v vsej državi zaposluje nekaj več kot 6000 ljudi, pa bo na dopustu od danes, do 16. avgusta, štiri petine zaposlenih. V tem času bo obratoval le del proizvodnje, hkrati pa bodo tudi pri njih opravljali vzdrževalna dela in remonte.