krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Nastja Pesek Odkrito.si

Nastja Pesek ne skriva, da uživa v novi vlogi

doncic  1 Ekipa24.si

Dončić ukradel žogo, zadel in postal TARČA ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Nekatere banke uvajajo posamično vstopanje v poslovalnice

Piše: STA

Čas objave:
13.03.2020 08:34

NLB bo od 13. marca iz preventivnih razlogov spremenila način sprejemanja strank v poslovalnice. Naenkrat jih bo lahko v posamezni poslovalnici toliko, kolikor je bančnih okenc, so navedli. Podobno so sporočili iz Delavske hranilnice.

"Če so vrata poslovalnice med delovnim časom zaprta, naj stranke počakajo v bližini, dokler ne pridejo na vrsto. Pozivamo, da v poslovalnici upoštevajo osebni prostor tako zaposlenih kot ostalih strank in ohranijo primerno razdaljo. Stranke naj uporabijo razkužilo pred in po bančnem opravku," so izpostavili v NLB.

Podobno so sporočili iz Delavske hranilnice. "Obiskovalce pozivamo, naj upoštevajo ukrepe za preprečevanje okužbe in spoštujejo minimalno razdaljo pri čakanju v vrsti. V primeru gneče ali če v vrsti pred vami stojijo več kot trije, počakajte na vstop zunaj poslovalnice," so zapisali in dodali, da nošenje mask v poslovnih enotah hranilnice zaradi varnostnih razlogov ni dovoljeno.

V obeh bankah svetujejo, naj se stranke na posvet v poslovalnici predhodno naročijo in če se le da, omejijo nenujne obiske poslovalnic. Priporočajo tudi uporabo brezgotovinskega plačevanja, saj bankovci in kovanci izmenjajo veliko rok.