cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Brežice, Novo mesto, Krško, Črnomelj,

Neurje je ponovno največ dela naložilo gasilcem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.08.2015 10:49

Včerajšnje neurje je na JV povzročilo kar nekaj težav. Podrlo je več dreves, veter je razkrival strehe, veliko dela pa so imeli zaradi udarov strel gasilci.

Ob 17.15 je v Ulici talcev v Kostanjevici na Krki strela udarila v drevo, pri čemer se je poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Kostanjevica so zavarovali kraj dogodka, pregledali okolico objekta in nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovanega do reševalnega vozila. Reševalci NMP ZD Krško so osebo prepeljali v SB Brežice.

Ob 17.44 je na Cankarjevi cesti na Senovem, občina Krško, strela udarila v dimnik stanovanjskega objekta. Poškodovala je dimnik in dve strehi v izmeri 25 kvadratnih metrov. Gasilci PGE Krško in PGD Senovo so zavarovali kraj dogodka, prekrili poškodovano streho in odstranili steklo iz poškodovanega vhoda.

Ob 17.49 je prišlo do udara strele na daljnovodu Bučka v Gmajni v občini Krško. V krajih Gmajna, Raka, Smednik in še nekaterih okoliških krajih je bilo skupno brez električne energije 239 odjemalcev. Posledice so bile odpravljene ob 20.30.

Ob 17.40 je prišlo do udara strele na daljnovodu Podsreda v Gorenji Lepi vasi v občini Krško. V krajih Gora, Čretež, Gorenja Lepa vas, Senovo, Armeško, Stalovnik in Osredek, je bilo skupno brez električne energije 174 odjemalcev. Posledice so bile odpravljene ob 19.25.

Ob 16.11 je na cesti Lokve–Črnomelj, občina Črnomelj, podrto drevo zaprlo cesto za ves promet. Odstranili so ga dežurni delavci CP Črnomelj.

Ob 16.21 je v Podzemlju, občina Metlika, zaradi udara strele zagorel lesen vikend velikosti 3 X 6 metrov. Gasilci PGD Metlika in Podzemelj so požar pogasili. Objekt je v celoti uničen.

Ob 16.22 je zaradi udara strele zagorel stanovanjski objekt v Lokvah, občina Črnomelj. Požar, ki je popolnoma uničil ostrešje stanovanjske hiše dvojčka, so pogasili gasilci PGD Črnomelj, ob pomoči gasilcev PGD Semič.

Ob 16.17 je v kraju Gornja Paka v občini Črnomelj strela udarila v drevo, neposredno ob gospodarskem objektu in zanetila požar. Ogenj se je razširil na leseno steno objekta, kjer se je vnela izolacija. Poškodovana je tudi električna napeljava v objektu. Požar na površini okoli šest kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Petrova vas.

Okoli 16.00 je močno neurje zajelo občino Črnomelj. Meteorna voda je v Lokvah, Ulici 21. oktobra in Trdinovi Ulici v Črnomlju zalila več kleti stanovanjskih objektov in na Belokranjski cesti skladišče podjetja Visteam. Posledice neurja so odpravljali gasilci PGD Črnomelj, Mavrlen, Rodine, Talčji Vrh, Rožič Vrh, Vranoviči, Petrova vas, Semič, Dragatuš, Griblje in delavci cestnega podjetja.


Zaradi močnega vetra se je v Kolodvorski ulici v Črnomlju podrlo večje drevo na streho objekta. Podrto drevje je oviralo promet na cestah Črnomelj–Mavrlen, Dobliče–Bistrica, Črnomelj–Vražji kamen, Črnomelj–Svibnik in v kraju Sela pri Otovcu. Posledice neurja so odpravljali gasilci PGD Črnomelj, Talčji Vrh, Vranoviči in delavci cestnega podjetja.

Ob 16.30 je na cesti Podturn–Podstenice, občina Dolenjske Toplice, podrto drevo oviralo promet. Gasilci PGD Podturn in krajani so drevo razžagali in odstranili.

Ob 16.48 je na cesti Metlika–Trnovec, občina Metlika, podrto drevo oviralo promet. Odstranili so ga dežurni delavci CP Črnomelj.

Ob 17.30 se je v Kolodvorski ulici v Črnomlju večje drevo podrlo na streho objekta. Posredovali so gasilci PGD Črnomelj.

Ob 16.30 je v Ulici 21. Oktobra v Črnomlju močan veter razkril streho stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Dragatuš.

Ob 17.06 je v naselju Naklo v Črnomlju močan veter razkril streho stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Talčji Vrh in razkrito streho pokrili s strešniki.

Ob 17.38 je v Poganški ulici v Novem mestu na cesto padlo drevo.

Ob 19.27 je močan veter razkril streho nestanovanjskega objekta v naselju Talčji Vrh, občina Črnomelj. Posredovali so gasilci PGD Talčji Vrh, ki so razkrito streho pokrili s strešniki.