gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Nov nadvoz že dobiva končno podobo

Piše: R.K.

Čas objave:
24.05.2022 10:23

Na mesto, kjer je stal nadvoz, ki smo ga poznali pod imenom Motvoz, se vrača nov nadvoz, Taborska, širši, modernejši, predvsem pa bolj varen.

25. junija 2021 so nadvoz pri nekdanjem Motvozu, ki je že dlje časa predstavljal ozko grlo, črno točko v prometu, porušili in pričeli z izgradnjo novega. Temeljni kamen je bil nato položen 15. oktobra, v začetku decembra pa smo že lahko videli zasnovo novega nadvoza. Betoniranje mostne konstrukcije je potekalo 18. januarja.

Pričelo se je z gradnjo obojestranskega hodnika za pešce, asfaltiranjem ceste, izvedla se je tudi vsa komunalna infrastruktura.

Na dan 19. maja 2022, ko je Brane Petrovič naredil nekaj novih posnetkov poteka gradnje novega nadvoza, je bila v glavnini že nameščena tudi ograja, prav tako so bile izvedene vse talne označbe in postavljena vsa vertikalna prometna signalizacija, površine za pešce in kolesarje so urejene. Skoraj je bila že izvedena tudi ozelenitev.

Predno pa se bomo po novem nadvozu lahko tudi zapeljali, je potrebna še rekonstrukcija križišča Industrijske ceste in ureditev ceste proti Ponovi vasi. Z deli se je že pričelo.