pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Šentjernej

Nov predlog proračuna v sedmih dneh

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.11.2015 16:00

Šentjernejski svetniki so včeraj sejali na 8. redni seji, na kateri so obravnavali 9 točk dnevnega reda. Med drugim so potrdili mandat nadomestnemu članu Komisije za kmetijstvo, občinskemu svetniku Andreju Mikcu.

V drugi točki je bil sprejet predlagani amandma na predlog Pravilnika o dodeljevanju sredstev za prireditev in druge aktivnosti, ki pospešujejo kulturni, športni in turistični razvoj ter promocijo občine Šentjernej in bil predlog tudi sprejet.

Prav tako je bil sprejet predlog sklepa o vrednosti točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča. Vrednost točke za leto 2016 ostaja nespremenjena glede na predhodno leto.

Sledila je obravnava Pravilnika o merilih za obratovanje za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost, na območju občine Šentjernej. Svetniki so se odločili, da mora občina pred sprejemom predloga sklicati predstavnike gostinskih obratov in skupaj z njimi občinskemu svetu predlagati nov predlog pravilnika.

Na dnevnem redu je bil tudi predlog sklepa, da se za predlog proračuna za leto 2016 opravi javna razprava, vendar le-ta ni bil sprejet. Svetniki so podali odločitev, da občinska uprava pripravi v roku sedmih dni nov predlog proračuna, z upoštevanjem svetniških predlogov.

V nadaljevanju so svetniki v drugi obravnavi sprejeli Pravilnik o spremembah Pravilnika o plačah in plačilih za opravljanje funkcije občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih organov ter o povračilu stroškov v Občini Šentjernej.

Ob koncu seje so se svetniki s strani predsednika civilne iniciative CIČOZŽ seznanili s problematiko odlaganja mešanih komunalnih odpadkov na CeROD-u in aktivnostmi Civilne iniciative za čisto okolje in zdravo življenje. Prav tako so se seznanili s poročilom o aktualnem dogajanju v Zdravstvenem domu Novo mesto s strani predstavnika občine Jožeta Simončiča v Svetu zavoda Zdravstveni dom Novo mesto.