tim kevin ravnjak 1 Dobra karma

Udarci usode: športnik zaradi poškodbe glave in ...

ana maria mitic 4 Svet24.si

Ana Maria Mitič je razkrila skrivnost izgube ...

UV2 simon miranda-pl Reporter.si

Politične trofeje usodne ženske: katere ...

kos patria Svet24.si

Strokovnjak, v katerem vidijo operativca globoke ...

POL20150214_BOR1080-2 Necenzurirano

SDS je globoka država #kolumna

križevniška-ulica Odkrito.si

Vandali na Križevniški

barara Njena.si

Ljubezen po domače: Barbara pokazala nosečniški...

Novice Brežice

Nova Mavrica v Brežicah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.03.2013 15:35

Občina Brežice je za gradnjo novega vrtca Mavrica v Brežicah na razpisu uspešno pridobila več kot 2 milijona evrov evropskih sredstev.

Občina je že objavila javno naročilo za izbor izvajalca za izgradnjo vrtca in za strokovni nadzor. Pričetek gradnje je načrtovan v mesecu maju, zaključek del pa v letu 2014.
Že junija 2012 se je Občina odzvala na javni poziv Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za predložitev vlog za sofinanciranje operacij iz naslova prednostne usmeritve

»Regionalni razvojni program« razvojne prioritete »Razvoj regij« operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007-2013 za obdobje 2012-2014, in v mesecu marcu prejela sklep o sofinanciranju investicije Izgradnja Vrtca Mavrica Brežice višini 2.212.332 evrov. Pridobljena evropska sredstva bodo omogočila izgradnjo novega vrtca, ki predstavlja eno največjih investicij Občine v zadnjih letih.   Finančno in logistično zahteven projekt je ocenjen na 5,6 milijona evrov (priprava projektne dokumentacije, izgradnja, oprema), od tega bo predvidoma 4,6 milijonov evrov namenjenih za izvedbo gradbenih del.


Sočasno s postopkom javnega naročanja se je pričelo tudi urejanje nadomestnih prostorov, kamor se bodo preselili oddelki vrtca in kjer bodo delovali do dokončanja izgradnje vrtca v letu 2014.

Strokovne službe Občine Brežice in vodstvo vrtca so starše že seznanili z načrtovanimi aktivnostmi, z rednim obveščanjem pa bodo nadaljevali tudi v prihodnje.

Župan Ivan Molan o gradnji novega vrtca