Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Nova otroška igrišča na Kočevskem

Piše: R.K.

Čas objave:
21.07.2022 12:47

Letos so na občini Kočevje uredili štiri manjša igrišča in sicer v Dolu na glavni plaži, v Predgradu, Dolnjih Ložinah in v Kočevski Reki, kjer smo dodali igrala na lani urejenem prostoru za vadbo na prostem.

Povsod poskušajo izboljšati obstoječe stanje s kvalitetnimi lesenimi igrali slovenske izdelave, nato dodajati senčenje območja z drevnino in postavljali urbano opremo za druženje ob igriščih.

Letos je v planu še ena večja investicija in sicer v parku pri Kajuhovem naselju, kjer bo prišlo do večje prenove. Isto bo ostalo le košarkarsko igrišče, ki bo dobilo nadgradnjo okolice z naravno tribuno, nekaj streetworkout elementi, sicer pa bo na novo urejeno otroško igrišče, igrišče za odbojko, prostori za druženje, točka z glasbili. Vse skupaj bo od ceste omejeno z zasaditvami grmovnic in urejanjem visokih cvetličnih travnikov. Pomlajevali bomo tudi drevnino, ki jo sedaj sestavljajo pretežno samo breze, nekatere že starejše ali poškodovane. Dosadili bomo večjo pestrost vrst, ki so primerne našemu okolju.