frece1 Svet24.si

Veronika se je zbujala v mlaki krvi in blata, pol ...

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

ustnice Svet24.si

Ne dovolimo, da nam mraz načne ustnice

Christian Gostečnik Svet24.si

»Rešitev najdeš v sebi, ko si rečeš: Tudi jaz...

profimedia-0038485107 Dobra karma

Kaj izgubimo, ko se duhovno prebudimo?

sara rutar podaljški Njena.si

Kaj se ji dogaja po Kmetiji? Sta s fantom še ...

ksenija preminula Njena.si

Ksenija iz Kmetije izgubila bitko z rakom

Novice Novo mesto

Nova parkirišča na Portovalu in ob Težki vodi

Piše: R.K./U.K.

Čas objave:
09.01.2019 07:26

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je na včerajšnji novinarski konferenci med aktualnimi projekti izpostavil gradnjo novih parkirišč v Portovalu in ob izlivu Težke vode.

Župan Gregor Macedoni je pregled aktualnih projektov tradicionalno začel s prenovo mestnega jedra. Izpostavil je zadovoljstvo, da je napredek del omogočil izvedbo zelo vzpodbudno obiskanega decembrskega programa na večjem delu prenovljenega Glavnega trga. V naslednjih mesecih bo potrebno končati zaključek trga in začetek Rozmanove ter sprejeti končno odločitev o prometnem režimu po končani prenovi. Na Mestni občini Novo mesto ob tem vseskozi poudarjajo pripravljenost za zaprtje celotnega trga za avtomobilski promet, vendar samo v primeru širokega konsenza stanovalcev, podjetnikov in uporabnikov mestnega jedra.

Urejanje parkirišč na Mestni občini Novo mesto nadaljujejo na Portovalu in ob izlivu Težke vode. Za oba projekta so že pridobili gradbeno dovoljenje, zato izvedbo načrtujejo že v tem letu. Na zelenici med stadionom Portoval in igriščem z umetno travo načrtujejo 42 parkirnih mest za avtomobile. Parkirišča bodo namenjena kratkotrajnemu parkiranju uporabnikov športnega parka, v sklopu tega projekta pa bodo uredili tudi šest parkirišč za avtodome, za katere bo na tej lokaciji v prihodnosti zraslo postajališče s celovito opremljenim oskrbnim mestom.

Na že obstoječem parkirišču pod bolnišničnim kompleksom nameravajo zgraditi 38 parkirišč z urejenimi zelenimi površinami, ki se bodo navezovale na načrtovano brv proti Loki. Arhitekturni natečaj za to brv, ki je potekal jeseni, so zaradi neustreznih rešitev zaključili brez izbire in ga bodo ponovili v naslednjih mesecih. Poleg te brvi, se na upravni enoti nadaljuje tudi postopek za razlastitev, ki bi omogočal gradnjo načrtovane brvi v Irči vasi, ki bo povezala Drsko in Bršljin.Jeseni se je zaključila prva etapa rekonstrukcije državne ceste skozi naselje Šmihel, ki jo bodo v letošnjem letu nadaljevali na odseku med Šukljetovo in odcepom za Regrške Košenice, za kar bodo na DRSI v prihodnjih dneh objavili razpis za izbor izvajalca gradbenih del. Urejanje gospodarskih con so v lanskem letu nadaljevali na Livadi, letos pa načrtujejo predvideno širitev cone na Cikavi. Nadaljujejo se projekti hidravličnih izboljšav, gradnja večnamenske poti ob Levičnikovi cesti in rekonstrukcija ceste na Drski, decembra pa je bil sproščen tudi promet na prenovljenem odseku v Velikih Brusnicah. Nekatera zaključna dela na cestišču bodo potekala še do marca, nekaj mesecev kasneje pa se bo projekt dokončno zaključil z izgradnjo nadomestnega objekta.

Urejanje romskih naselij so jeseni nadaljevali z izgradnjo večnamenskega romskega centra Brezje, ki bo na voljo za programe učne pomoči za romske šolarje, v letošnjem letu pa načrtujejo tudi začetek gradnje komunalne infrastrukture v Žabjaku.